Kodėl verta rinktis Odoo VVS?

Odoo yra viena populiariausių bei greičiausiai augančių verslo valdymų sistemų rinkoje. Ją renkasi tiek mažos įmonės, tiek didelės organizacijos, ieškančios būdų modernizuoti ir optimizuoti savo veiklą. Nepaisant rinkoje egzistuojančių senesių ar žinomesnių VVS (angl. ERP systems), Odoo dažnai yra laikoma geriausia programine įranga verslo valdymui. Šiame straipsnyje apžvelgiame pagrindines priežastis, kodėl verta rinktis Odoo VVS.

Kas yra Odoo?

Įkurta 2005-iais metais Belgijoje, Odoo yra atvirojo kodo verslo valdymo sistema, kuri siūlo didelį pasirinkimą verslo valdymo įrankių, tokių kaip apskaita, CRM, sandėlio valdymas, rinkodara, gamybos valdymas ir galybė kitų. 

Odoo turi šimtus standartinių arba trečiųjų šalių programėlių ir modulių, kurių kiekviena yra integruota bei sujungta viena su kita. Šį programinė įranga yra sukurta padėti įmonėms optimizuoti bei automatizuoti jų verslo procesus itin galingų įrankių pagalba. Šiuo metu Odoo turi apie 7 milijonus vartotojų visame pasaulyje bei daugiau nei 3500 partnerių, padedančių vystyti ir įsirengti šią programinę įrangą. 

Kodėl verta rinktis Odoo verslo valdymo sistemą?

Galbūt geriausias būdas suprasti Odoo verslo valdymo sistemos spartaus populiarumo augimo priežastis yra peržvelgiant jos pagrindines funkcijas bei pranašumus, lyginant su kitomis sistemomis rinkoje.

Kaina

Odoo yra viena iš lyderiaujančių sistemų pagal kainos ir kokybės santykį. Ši programinė įranga veikia pagal prenumeratos modulį ir turi dvi galimas versijas: bendruomenės (angl. Community) ir įmonėms (angl. Enterprise). Odoo Community (atviro kodo) versija yra visiškai nemokama, tačiau siūlo platų funkcijų spektrą, prilygstantį daugeliui kitų ERP sistemų rinkoje. Mokama (licencijuota) Odoo Enterprise versija kainuoja 22,40€ vienam vartotojui / per mėn (taip pat galimos metinės nuolaidos) ir siūlo galingesnius įrankius bei pritaikymo galimybes.

Palyginti su kai kuriomis kitomis, jau nusistovėjusiomis verslo valdymo sistemomis, Odoo yra pats pigiausias pasirinkimas. Pavyzdžiui, profesionalios “SAP Business One” licencijos mėnesinis mokestis yra 108 USD vienam vartotojui, „Microsoft Dynamics 365“ kaina prasideda nuo 70 USD vienam vartotojui per mėnesį, o „Netsuite“ pradinė kaina yra 999 USD, kuri didėja atsižvelgiant į vartotojų skaičių ir reikalingus įrankius. Taigi, Odoo yra net 3 ar daugiau kartų pigesnė nei šios verslo valdymo sistemos, tačiau joms pilnai prilygsta savo funkcijomis ir galimybėmis.

VVS diegimo ir priežiūros išlaidos yra skaičiuojamos atskirai nuo prenumeratos kainos ir yra aktualios visoms minėtoms programinėms įrangoms. Šios išlaidos priklausys nuo daugelio įvairių veiksnių, tokių kaip Jūsų verslo poreikių sudėtingumas, pritaikytų sprendimų kūrimas bei viso projekto apimtis.

Pritaikymas ir lankstumas

Dėl savo atviro kodo pobūdžio, Odoo yra žinoma kaip itin lanksti ir lengvai pritaikoma verslo valdymo programinė įranga. Ji leidžia prisitaikyti (angl. Customise) įvairias programas ir modulius daug efektyviau nei daugelis jos konkurentų, kurie paprastai turi nemažai apribojimų šioje srityje.

Modulinis Odoo VVS dizainas leidžia įmonėms lengvai pasirinkti konkrečias funkcijas bei programas, kurias nori pritaikyti savo unikaliems procesams ar darbo eigoms. Odoo taip pat siūlo tūkstančius trečiųjų šalių programėlių, kurias įmonės gali integruoti ir pritaikyti pagal savo poreikius. Sistema turi jau įmontuotą programų kūrimo priemonę šiam tikslui - ją įmonės gali nemokamai naudoti kurdamos ir pritaikydamos pasirinktus sprendimus pagal savo verslo ar pramonės šakos reikalavimus. 

Taip pat įmonės gali pasirinkti, ar nori naudoti vietinę (angl. On-premise) ar debesio pagrindu (angl. Cloud-based) pagrįstą Odoo versiją. Abu variantai siūlo didelį pasirinkimą funkcijų bei tam tikrus pranašumus, tad pasirinkimas priklauso nuo Jūsų individualių poreikių. Dėl savo lankstumo, Odoo yra populiarus pasirinkimas tiek mažoms, tiek didelėms įmonėms - verslui augant bei kintant poreikiams, ši verslo valdymo sistema gali būti nesunkiai ir sklandžiai pritaikyta. Keletas pavyzdžių pasaulyje puikiai žinomų įmonių, sėkmingai naudojančių Odoo: Toyota, Danone, WWF, Hyundai, Decathlon ir Toshiba.

Sistemos dizainas

Vienas didžiausių Odoo privalumų yra jos moderni ir patogi sąsaja (angl. User Interface), kurią yra itin lengva naršyti ir įsisavinti. Palyginus su kitomis žinamomis ERP sistemomis, Odoo yra dažnai giriama už savo vizualiai švarų ir patrauklų dizainą, su nuosekliu visų modulių bei programų išdėstymu. Pagrindinis prietaisų skydelis leidžia vartotojams greitai peržvelgti visas savo veiklas, o pranešimai, žymos ir susirašinėjimai padeda jiems produktyviai bei kolaboratyviai atlikti bendras užduotis. Pagrindinis naršymo meniu yra lengvai pasiekiamas ir leidžia sklandžiai pereiti iš vieno modulio į kitą, taip pat nesunkiai rasti arba suvesti reikiamus duomenis. Apibendrinant, Odoo sistemos dizainas yra itin intuityvus ir jį naršyti bus paprasta net ir pradedantiesiems vartotojams.

Be to, Odoo turi ir mobiliąją programėlę (Apps’ą), leidžiančią pasiekti verslo valdymo sistemą ir kelyje. Kaip ir pagrindinis sistemos dizainas, ši programėlė naudoja modernią ir intuityviai išdėstytą sąsają, skirtą pagerinti vartotojo patirtį ir padidinti Jūsų darbuotojų produktyvumą. Odoo verslo valdymo programinė įranga taip pat reguliariai leidžia atnaujinimus, kurie dar labiau tobulina jos funkcijas bei dizainą - šie sprendimai dažniausiai yra remiami pačių vartotojų atsiliepimais, nusiskundimais ar pasiūlymais.

Odoo bendruomenė

Didelė, tūkstančių kūrėjų ir vartotojų bendruomenė įvairiuose forumuose yra dar vienas Odoo VVS privalumas. Ši bendruomenė aktyviai dalyvauja diskusijose apie naujas sistemos funkcijas ir galimybės bei padeda kitiems vartotojams su įvairiausiais klausimais ir problemomis. Nors Odoo turi ir savo klientų pagalbos komandą, dauguma vartotojų atsakymus į rūpimus klausimus greitai randa minėtose bendruomenėse. Taip pat Odoo siūlo galybę naudingos dokumentacijos, mokymo programų, vaizdinių įrašų bei kitos, su sistema susijusios medžiagos asortimentą, kuriuos visi vartotojai gali pasiekti nemokamai.

Įmonėms, kurioms reikia Odoo verslo valdymo sistemos diegimo paslaugų, patikimo partnerio paieška taip pat nėra sudėtinga. Odoo turi sertifikuotų partnerių sąrašą, kurį galite filtruoti ne tik pagal šalį bet ir pagal patirties / ekspertizės lygius (Ready, Silver ar Gold partnerius).

Apibendrinant, Odoo yra vienas lanksčiausių, patogiausių bei galingiausių VVS sprendimų, kuris siūlo ir vieną mažiausių prenumeratos kainų rinkoje. Nors ši sistema jau dabar turi plačias galimybes ir pritaikytas funkcijas, Odoo yra taip pat nuolat naujinama ir tobulinama, kad dar geriau atitiktų Jūsų verslo poreikius. Ji - populiarus pasirinkimas tarp įvairiausių dydžių bei pramonės šakų įmonių visame pasaulyje. Tad, jei esate pasirengę prisijungti prie jų, mes galime Jums padėti!

Paspartinkite savo augimą su Odoo VVS

Kaip oficialūs Auksiniai Odoo sistemos partneriai, mes esame pasiruošę padėti Jums optimizuoti savo verslą! 

Share this post