Kaip sukurti efektyvią el. pašto kampaniją su Odoo verslo valdymo sistema

Marketingo tendencijos ar mados nuolatos keičiasi, tačiau el. pašto kampanijos išlieka vienu efektyviausių įrankių. Nesvarbu, ar siekiate padidinti prekės žinomumą, užmegzti ryšius su potencialiais klientais ar padidinti srautą į savo prekės puslapį - aukštos kokybės el. pašto rinkodara gali duoti puikių rezultatų be didelių investicijų.

Tačiau, riba tarp efektyvios kampanijos su aukštais rodikliais bei atsidūrimo “šlamšto” el. pašto skiltyje yra labai plona. Norint sukurti patrauklų elektroninį laišką su įtraukiančia žinute, reikalingos tam tikros žinios bei pastangos.

Laimei, Odoo ERP sistema turi puikius el. pašto rinkodaros ir automatizavimo įrankius, kurie palengvina dizaino ir techninę pusę. Tuo tarpu mes galime Jums duoti naudingų patarimų, kaip sukurti dėmesį pritraukiančias el. pašto kampanijas. Taigi, šis išsamus gidas paaiškins viską, ką turite žinoti apie el. pašto marketingą ir kampanijas naudojant Odoo verslo valdymo sistemą. 

Kokia yra el. pašto rinkodaros paskirtis?

Siųsti naujienlaiškius ar reklamas savo klientams yra beprasmiška, jei neturite aiškaus tikslo, ko su jais siekiate. El. pašto rinkodara yra galingas įrankis, kai jis yra naudojamas su aiškia paskirtimi. Norint surasti savo kampanijų strateginę kryptį, svarbu pirmiausia suprasti, koks yra jų galutinis tikslas. Štai keletas pagrindinių el. pašto kampanijų paskirčių: 

  • Klientų įtraukimas: Kai rinkodaros kampanijos siekia sukurti ir palaikyti santykį su naujais ar esamais klientais, gauti naujus ar pakartotinius pardavimus bei didinti prekės ženklo žinomumą (t.y. neleisti klientams apie jį pamiršti).
  • Klientų išlaikymas: Reguliarus ir vertingas bendravimas su klientais didina jų lojalumą įmonei bei mažina tikimybę, kad jie pasirinks kitą prekės ženklą. Tam yra dažnai naudojami personalizuoti pasiūlymai ir turinys.
  • Naujų klientų įgijimas: Bandymas įtikinti naujus klientus, kad šie pasirinktų Jūsų prekes ar paslaugas. Tam gali būti naudojami “šalti” el. laiškai ar tolimesnė komunikacija su jau potencialiais klientais.

Odoo el. pašto marketingo modulis

Odoo ERP, arba Verslo Valdymo Sistema, yra atvirojo kodo verslo programų rinkinys. Šios sistemos pagrindinis tikslas yra integruoti ir centralizuoti įvairius verslo procesus vienoje sistemoje, įskaitant pardavimus, CRM, buhalteriją, projektų valdymą ir t.t. Odoo ERP diegimas suteikia įmonėms tokių privalumų kaip procesų automatizavimas, padidėjęs efektyvumas, realaus laiko duomenų analizė, resursų taupymas ir daug daugiau.

Marketingas taip pat nėra išimtis, kadangi Odoo verslo valdymo sistema turi ir daugybę rinkodarai skirtų įrankių bei funkcijų. Viena iš jų yra el. pašto “Email Marketing” modulis, kuris leidžia lengviau planuoti, kurti, siųsti ir analizuoti efektyvias el. pašto kampanijas. Šis modulis turi itin patogią sąsają, derinamą su “vilkimo ir numetimo” (angl. drag-and-drop) stiliaus redaktoriumi, kuris palengvina vizualiai patrauklių, profesionaliai atrodančių el. laiškų kūrimo procesą. Ypač naudingos yra ataskaitų galimybės, su kuriomis galite stebėti kampanijų veiksmingumą ir geriau suprasti klientų elgseną, taip padedant pagerinti savo rinkodaros strategiją tolimesnėse kampanijose. 

Kaip sukurti el. pašto kampaniją Odoo sistemoje?

Jei kuriate el. pašto kampaniją pirmą kartą, su Odoo verslo valdymo sistema, šis procesas yra itin paprastas ir intuityvus. Sekite žemiau nurodytus žingsnius: 

1. Atidarykite el. Pašto rinkodaros (Email Marketing) modulį

2. Sukurkite naują kampaniją

Spustelėkite mygtuką „Naujas“. Taip pateksite į naują puslapį, kuriame galėsite pradėti kurti savo kampaniją. Pasirinkite ir redaguokite vieną iš esamų šablonų arba sukurkite savo nuo nulio.



3. Sukurkite el. laiško dizainą

Naudodamiesi patogiąja “drag-and-drop” redagavimo priemone, pridėkite norimus el. laiško komponentus, tokius kaip antraštės ir poraštės, tekstas, vaizdai, socialinės medijos ikonos, kontaktų mygtukai ir kt.



4. Suveskite kampanijos informaciją

Įveskite esminę informaciją, pvz., kampanijos pavadinimą, antraštės tekstą, prenumeratorių sąrašą ir t.t. Jei dar neturite prenumeratorių sąrašo, jį galite sukurti paspaudę ant viršuje esančio skilties “Mailing Lists”.



5. Testuokite ir siųskite savo kampaniją

Kai el. laiško dizainas bus baigtas, kampaniją galėsite ištestuoti ją išsiųsdami sau arba kolegai. Kai būsite viskuo patenkinti, laišką galėsite nedelsdami išsiųsti arba suplanuoti tam tikrai dienai ar laikui.

Taip pat Odoo rinkodaros modulyje galite naudoti išmaniąją A/B testavimo funkciją, kuri išsiunčia kelias el. pašto versijas ir suranda, kuri iš jų yra efektyvesnė.

Rinkodaros automatizacijos įrankiai

Dar vienas Odoo modulis, apie kurį turėtumėte žinoti, yra “Marketing Automation”, arba rinkodaros automatizacija. Šis įrankis automatiškai atlieka el. pašto arba sistemos sekas pagal Jūsų nustatytus konkrečius intervalus arba taisykles. Pavyzdžiui, galbūt norite, kad visiems naujiems naujienlaiškio prenumeratoriams būtų išsiųstas pasisveikinimo laiškas. Arba, galbūt norite, kad Jūsų pardavimų komandai būtų automatiškai pranešta, kai prenumeratorius užsiregistruoja į renginį per Jūsų el. pašto kampaniją. 

Rinkodaros automatizacija yra neįkainojama norint išlaikyti nuolatinį auditorijos susidomėjimą ir pagerinti pardavimų rodiklius. Taip pat, ji padidina šių kampanijų ekonomiškumą taupydama Jūsų ir Jūsų darbuotojų brangų laiką.

Kampanijos rezultatų analizavimas

Galimybė išmatuoti el. pašto kampanijų sėkmę yra itin svarbi. Tai leidžia ne tik geriau suprasti, kokios kampanijos yra veiksmingiausios, bet ir tobulinti savo rinkodaros strategiją ateityje. Odoo verslo valdymo sistema siūlo rezultatų analizavimo ir ataskaitų kūrimo įrankius, kuriuos galite naudoti norėdami geriau suprasti kampanijų efektyvumą. 

Štai pagrindiniai el. pašto veiksmingumo rodikliai, kuriuos reiktų žinoti:

  • Atidarymų skaičius: Procentinė dalis prenumeratorių, kurie atidarė Jūsų laišką. Šis rodiklis gali padėti suprasti, ar Jūsų laiškų antraštės yra patrauklios gavėjams.
  • Paspaudimų skaičius (angl.: CTR): Procentinė dalis prenumeratorių, kurie paspaudžia ant bet kurios nuorodos Jūsų el. laiške. Šis rodiklis yra svarbus norint suprasti, ar skaitytojui Jūsų turinys yra aktualus (t.y.: jis / ji nori sužinoti daugiau). 
  • “Atšokimo” dažnis (angl.: bounce rate): Procentinė dalis prenumeratorių, kurie išjungė Jūsų el. laišką iš karto po atidarymo. Aukštas atšokimų skaičius gali parodyti problemą su el. laiško tekstu arba skaičių prenumeratorių, kuriems Jūsų turinys yra neįdomus. Tai gali pakenkti Jūsų el. pašto reputacijai ilgainiui (pvz: jis gali būti pažymėtas kaip “šlamštas”), todėl toliau siųsti laiškus tokiems prenumeratoriams yra nerekomenduojama.
  • Prenumeracijos atsisakymo skaičius (angl.: unsubscribe rate): Procentinė dalis prenumeratorių, kurie atsisakė Jūsų el. pašto prenumeracijos gavę el. laišką. Po jų atsisakymo, toliau jiems siųsti laiškus yra griežtai draudžiama, kadangi tai pažeidžia GDPR taisykles.

Visus šiuos rodiklius galite nesunkiai rasti paspaudę ant savo kampanijos Odoo sistemoje. Juos naudokite tam, kad geriau suprastumėte, kokia komunikacija veikia Jūsų auditorijai bei toliau tobulintumėte savo rinkodaros strategiją.

Kiti patarimai efektyvioms el. pašto kampanijoms

Nors tokie įrankiai kaip Odoo sistema gali padėti sukurti rinkodaros kampanijas greičiau ir papračiau, sėkmingo el. laiško sukūrimas reikalauja daugiau nei tik galingų įrankių. Jums taip pat reikės gero supratimo apie savo skaitytoją bei strateginio planavimo. Štai keletas naudingų patarimų, kaip sukurti įtraukiančias ir veikiančias el. pašto kampanijas: 

Pažinkite savo auditoriją

Tam, kad sukurtumėte naudingą turinį savo klientui ar pirkėjui, svarbu aiškiai suprasti jo poreikius, norus ir elgseną. Paklauskite savęs tokių klausimų kaip: “kokios yra mano kliento pagrindinės problemos?”, “kaip mano produktas ar paslauga jas išsprendžia?”, “koks turinys yra naudingas ir įdomus mano pirkėjo gyvenimo būdui ar poreikiams?” ir pan. 

Išsiaiškinkite savo auditorijos poreikius ir naudokite šią informaciją tam, kad pritaikytumėte savo rinkodaros turinį ir pasiūlymus jų individualiems interesams. Tai netgi padės nuspręsti, kaip turėtų atrodytų Jūsų el. laiškai bei kokį toną naudoti komunikuojant su savo klientais. 

Nusistatykite aiškius tikslus

Kaip buvo minėta anksčiau, kiekviena el. pašto kampanija privalo turėti aiškų tikslą. Norėdami išmatuoti savo marketingo pastangų efektyvumą, nusistatykite aiškius tikslus, ko siekiate su kiekviena kampanija. Nesvarbu, ar Jūsų tikslas yra padidinti svetainės lankomumą, didinti prekių pardavimus ar pagerinti santykį su klientais, aiškaus tikslo siekimas padės užtikrinti, kad investicija į rinkodaros kampanijas atneštų vaisių. Siūlome naudoti “protingų” arba SMART tikslų principą (specifiniai, išmatuojami, aktualūs, realistiški ir laiko apibrėžti).

Segmentuokite savo auditoriją

Ne visi klientai yra vienodi, net jei jie ir domisi tomis pačiomis prekėmis ar paslaugomis. Pavyzdžiui, draudimo paslaugų teikėjas turės keletą skirtingų klientų tipų. Vieniša mama bus labiau linkusi rūpintis savo šeimos saugumu ir vaikų gerove, o jauna, karjeros siekianti verslininkė greičiausiai norės apdrausti savo įmonę ir turtą. Komunikacija su kiekviena iš jų turėtų būti skirtinga. 

Todėl, segmentuokite savo auditoriją pagal tam tikrus kriterijus, tokius kaip amžius, gyvenamoji vieta, gyvenimo būdas, interesai, pirkimo elgsena ir kita aktuali informacija. Pritaikykite savo el. pašto kampanijas kiekvienam iš šių segmentų, tam, kad jos atitiktų skirtingų Jūsų skaitytojų situacijas ir interesus. 

Kurkite įtraukiantį turinį

Rinkodaros pagrindinis tikslas yra kurti reklamas ir turinį, kurie yra naudingi ar įdomūs Jūsų auditorijai. Deja, tai reiškia, kad nuobodus ar neoriginalus tekstas Jūsų el. pašto kampanijas nuves tik iki “šlamšto” aplanko. Nuo laiško antraštės iki kontaktų mygtuko, stenkitės išsiskirti siūlydami vertingą turinį, kuris yra informatyvus, tačiau lengvai suvokiamas. Priklausant nuo situacijos, taip pat galite naudoti personalizavimo funkcijas, kad sukurtumėte artimesnį santykį su savo auditorija. 

Galutinis žodis

El. pašto rinkodara yra itin efektyvus įrankis, nereikalaujantis didelių investicijų. Jis gali būti be galo veiksmingas siekiant padidinti svetainės lankomumą, pritraukti naujų pirkėjų ar išlaikyti esamų klientų lojalumą.. Naudojant tinkamus įrankius bei strategijas, el. pašto kampanijos gali atnešti puikius vaisius. 

O, geresnio įrankio nei Odoo verslo valdymo sistema Jūs tiesiog nerasite! Ši programinė įranga ne tik leidžia lengvai kurti ir automatizuoti el. pašto kampanijas, bet ir nesunkiai integruoti marketingo strategijas su kitais verslo procesais, tokiais kaip pardavimai arba projektų valdymas. Padidėjęs procesų efektyvumas, optimizuoti ištekliai bei geresnis komandos bendradarbiavimas yra tik keletas privalumų, kuriuos atnešta toks įmonės centralizavimas. 

Optimizuokite savo verslo procesus su Odoo ERP sistema

Via laurea Odoo diegimo paslaugos: nuo rinkodaros iki gamybos, mes pritaikysime geriausius sprendimus Jums!

Share this post