Odoo diegimas — Kaip atrodo šis procesas?

Yra nemažai klaidingų nuomonių apie verslo valdymo sistemų diegimą, tačiau viena dažniausių - tai įsitikinimas, jog šis procesas visada būna ilgas ir sudėtingas. Jei esate verslas, ieškantis ERP arba konkrečiai "Odoo" diegimo paslaugų, toks teiginys gali skambėti šiek tie atgrasančiai.


Tačiau, nors ir tiesa, jog diegimas gali būti sudėtingas, tai stipriai priklauso nuo Jūsų įmonės poreikių. Tiesa ta, kad didžioji dauguma projektų nebus tokie sudėtingi, ypač mažiems ar vidutiniems verslams. Tad, šiame straipsnyje norime užkirsti kelią šiems mitams ir papasakoti, kaip iš tikrųjų atrodo Odoo diegimo procesas, nuo pradžios iki pabaigos.


Verslo auditas

Pirmasis etapas yra verslo auditas arba, kaip mes jį vadiname, GAP analizė. Jis yra būtinas, kad visas projektas nuo pat pradžių vyktų sklandžiai. Šis žingsnis skirtas suprasti Jūsų įmonės poreikius ir rasti bet kokius neefektyvumus ar “butelio kaklelius”, kuriuos būtų galima optimizuoti sistemos pagalba. Atsižvelgiant į Jūsų organizacijos procesų sudėtingumą, šis etapas atsakys, ar Jums reikia pritaikytų sprendimų ir programinės įrangos modifikacijų, ar Jūsų poreikiai gali būti patenkinti standartiniais įrankiais. Auditas turėtų apimti visą organizaciją ir visus skyrius, koncentruojantis į kiekvieno iš jų esamas problemas.


Verslo auditą gali atlikti pati įmonė arba Odoo diegimo partneris. Naudojantis šia analize, Jūsų pasirinktas partneris galės pateikti preliminarią projekto kainos sąmatą ir įgyvendinimo laiką. Jei standartiniai moduliai atitinka Jūsų poreikius, galite įsigyti ir vieną iš mūsų diegimo paketų su fiksuota Odoo kaina.


Projekto planas

Kai Jūsų ERP Odoo poreikiai tampa aiškūs, kitas žingsnis - aptarti projekto planą. Šis etapas yra ypač svarbus didesnėms organizacijoms, turinčioms nestandartinių reikalavimų, pavyzdžiui, pritaikymų, integracijų su esamomis sistemomis ir kt. Tai tarsi kelialapis į sėkmingą Odoo sistemos įdiegimą, kuris apibrėžia Jūsų tikslus ir laiko grafiką, teikdamas pirmenybę svarbiausioms funkcijoms.


Aiškus prioritetų susidėliojimas padės tiek Jums, tiek Jūsų Odoo partneriui laikytis struktūriško veiksmų plano, kad projektas būtų atliktas kaip įmanoma efektyviau. Projektams dažniausiai yra priskiriamas dedikuotas projekto vadovas, kuris bus Jūsų pagrindinis kontaktas viso diegimo metu. Be to, būtent šiuo etapu turėtumėte paskirti ir savo atsakingus komandos narius bei sutarti laikus reguliariems susitikimams projekto eigai aptarti. 


Diegimo etapai


Jeigu audito ir planavimo etapai buvo atlikti nuodugniai, pats sistemos diegimas turėtų būti gana paprastas. Štai pagrindiniai jo žingsniai:


Konfigūracija ir pritaikymas


Turint įmonės audito rezultatus ir procesų eigas (workflows), Odoo diegimo komanda pradeda instaliuoti ir konfigūruoti bazinius modulius, kad jie atitiktų Jūsų verslo poreikius. Atsižvelgiant į Odoo modulinę architektūrą, tai dažniausiai reiškia tinkamo standartinių modulių pasirinkimą ir pritaikymą. Šis procesas gali būti labai greitas arba šiek tiek lėtesnis, priklausomai nuo to, kokie standartinių įrankių pritaikymai yra reikalingi Jūsų verslui.


Jeigu Jūsų organizacija turi unikalių poreikių ir reikalauja naujų sprendimų vystymo, štai kur procesas tampa sudėtingesnis. Prisitaikytų sprendimų kūrimas yra brangesnis ir užima daugiau laiko, tačiau atvirojo kodo Odoo programa yra neįtikėtinai lanksti ir suteikia daug galimybių efektyviam sistemos adaptavmui prie Jūsų įmonės poreikių. Patyrę Odoo partneriai užtikrins, kad šie sprendimai būtų atlikti laiku, atsižvelgiant į Jūsų projekto grafikus.


Duomenų migracija


Duomenų migracija yra svarbus etapas, kurio metu esami verslo duomenys yra perkeliami į naują Odoo sistemos duombazę. Vėlgi, šiam etapui reikalingas kruopštus planavimas ir strategavimas, siekiant išvengti daugelio galimų iššūkių ir problemų. Efektyvi duomenų migracija užtikrins duomenų vientisumą, tikslumą ir saugumą visose verslo srityse. Šio etapo trukmė labai priklausys nuo kiekvienos įmonės individualios situacijos: pavyzdžiui, duomenų apimties ir kokybės, prieigos prie esamų serverių paprastumo ir t.t.


Testavimas ir mokymai


Prieš paleidžiant programinę įrangą į gyvą aplinką, atliekamas griežtas testavimas, siekiant užtikrinti, kad visi diegimo aspektai veiktų kaip numatyta. Tai apima modulinį testavimą, integracijos testavimą ir pačių vartotojų testavimą, kurio metu atsakingi Jūsų įmonės darbuotojai įsitikins, kad sistema veikia pagal jų reikalavimus.


Kartu su testavimu vykdomi ir išsamūs mokymai, skirti supažindinti galutinius vartotojus su nauja sistema. Efektyvūs mokymai yra svarbūs užtikrinant sklandų perėjimą ir suteikiant vartotojams galimybę pilnai išnaudoti visas Odoo verslo valdymo sistemos galimybes. Nors kai kurioms komandoms gali prireikti daugiau mokymo valandų, kitos įsisavina šią vartotojui draugišką programą vos per kelias sesijas.


Palaikymas po įdiegimo


Paleidus sistemą veikimui, pagalba po įdiegimo tampa itin svarbi, siekiant minimizuoti bet kokius verslo veiklos sutrikimus. Odoo partneriai dažnai siūlo klientų palaikymo ir sistemos priežiūros planus. Tuomet įmonė žino, kad susidūrus su netikėtais klausimais ar problemoms, greitai sulauks pagalbos. Tai yra ypač svarbu pirmuosius programinės įrangos naudojimosi metus, kuomet organizacijos taip pat dažnai randa papildomų poreikių arba reikalavimų, kurie gali būti įgyvendinti. 


Išvada


Odoo diegimas - tai metodinis procesas, kuriame yra itin svarbus tinkamas laiko planavimas ir įmonės procesų supratimas. Tačiau, sėkmingas diegimas nebūtinai turi būti ilgas ir varginantis procesas. Iš tiesų, didžioji dauguma paprastų projektų su standartiniu sistemos funkcionalumu gali būti įgyvendinti vos per 1-2 mėnesius, o rezultatai gali visiškai transformuoti įmones veiklą!


Jei svarstote Odoo programą, bet abejojate dėl diegimo proceso, mes esame čia, kad Jums padėtumėme! Susisiekime ir aptarkime Jūsų poreikius:


Susisiekime


Share this post