Verslo valdymo sistema: modernus įrankis darbui nuotoliniu būdu

Po Pasaulinės pandemijos 2019-aisiais metais, galimybė dirbti nuotoliniu būdu patapo nebe reta išimtimi tam tikrais atvejais, o norma daugumoje įmonių. Tačiau, tai nėra tik laikinas socialinis "trend’as", kuris greitai pasibaigs. Darbo iš namų galimybė kai kuriems darbuotojams suteikia daugybę privalumų, o dažnai keliaujantiems komandos nariams prireikia pasiekti įmonės duomenis iš bet kurios pasaulio vietos. 


Būtent todėl, įmonės vis dažniau ieško patikimų verslo valdymo sprendimų, kurie sudarytų galimybes nuotoliniui darbui, bet išlaikytų aukštą procesų efektyvumą ir saugumą. Išteklių valdymo sistemos (angl. enterprise resource planning systems) - tai modernus įrankis, atitinkantis svarbius nuotolinio darbo reikalavimus. Peržvelkime pagrindinius jų privalumus. 


Viskas vienoje sistemoje

Galbūt vienas iš svarbiausių verslo valdymo sistemų privalumų yra jų visapusė prigimtis, sujungianti visus verslo procesus į vieną vietą. Nuo inventoriaus valdymo iki rinkodaros įrankių: viskas, ko reikia efektyviam Jūsų verslo valdymui yra randama vienoje sistemoje. 


Toks procesų centralizavimas yra itin svarbus organizacijoms, turinčioms nuotolinių darbuotojų arba veikiančioms globaliniu mastu, kadangi joms nereikia žongliruoti keletos skirtingų sistemų, kas dažnai sukelia įvairius iššūkius ir problemas. Tad, Jūsų komanda gali dirbti ir bendradarbiauti sklandžiai, net ir nuotoliniu būdu. 


Debesies pagrindu grįsta prieiga

Debesies pagrindu (angl. cloud-based) grįstos verslo valdymo sistemos yra optimalus pasirinkimas įmonėms su nuotoliniais darbuotojais. Jos suteikia daug daugiau lankstumo nei programinė įranga, kuri yra diegiama vietoje (angl. on-premise). Tokios sistemos leidžia darbuotojams pasiekti savo darbą bet kur ir bet kada - jiems tereikia interneto ryšio. Tad, sistema gali būti pasiekiama bet kuriuo metu, visame pasaulyje, kas yra ypač svarbu globalioms įmonėms. 


Be to, debesų infrastruktūra reiškia mažesnę priklausomybę nuo fizinės įrangos, taip gerokai pamažindama eksploatacijos išlaidas ir pagreitindama sistemos atnaujinimų diegimą. Tai taip pat naudinga samdant naujus darbuotojus nuotoliniu būdu, kadangi jie galės iš karto prisijungti prie savo paskyros sistemoje, nereikalaujant jokios programinės įrangos įdiegimo. 


Duomenų saugumas

Duomenų saugumas yra labai svarbus bet kuriam verslui, o ypač tiems, kurių darbuotojai dirba iš namų. Užtikrinti įmonės jautrios informacijos apsaugą patampa daug sudėtingiau nuotoliniu būdu. Net jei darbuotojui yra duodamas įmonės kompiuteris, negalite garantuoti, kad jis naudos saugų interneto ryšį arba išvengs virusų naršydami internetą asmeninėms reikmėms. Verslo valdymo sistemos gali padėti išvengti tokių situacijų su griežtais saugos įrankiais. 


Išmanios VVS taiko įvairius duomenų šifravimo metodus, siūlo reguliarius saugos atnaujinimus bei automatiškai skanuoja ir praneša apie galimas saugos grėsmes. Taip pat, jos leidžia priskirti įvairias varotojo prieigos lygmes, tad kiekvienas darbuotojas pasieks tik tą informaciją, kurios reikia jų darbui atlikti. Taigi, net kai darbuotojai dirba nuotoliniu būdu, verslo valdymo sistemos gali užtikrinti maksimalų duomenų saugumą Jūsų įmonėje. 


Darbuotojų įdarbinimas ir apmokymai

Naujų darbuotojų įdarbinimas bei sklandus įsiliejimas į komandą yra kiek sudėtingesnis, kai jis atliekamas nuotoliniu būdu. Tačiau, verslo valdymo sistemos siūlo įrankius, kurie gali gerokai palengvinti šį procesą. Dauguma tokių programinių įrangų turi galybę išteklių, apmokymo modulių, mokomosios medžiagos ir kitų būdų, kaip darbuotojai gali susipažinti su sistema. Be to, tokios sistemos kaip Odoo VVS yra žinomos dėl vartotojui draugiškos ir intuityvios sąsajos, kurios dėka šią sistemą išmokti yra lengviau ir greičiau, net su ja susiduriant pirmą kartą. 


Tokie VVS įrankiai kaip užduočių priskirimas, priminimai, užduočių atlikimo etapai, projektų administravimas ir iš anksto suplanuojami susitikimai gerokai palengvina naujų darbuotojų apmokymą. Visa reikalinga informacija yra prieinama vienoje, centralizuotoje vietoje, tad įmonė gali susidaryti patikimą struktūrą darbuotojų mokymams. Integruoti nuotolinio bendradarbiavimo įrankiai taip pat jiems leis susipažinti su komanda bei įmonės kultūra komandiniuose skambučiuose ir susirašinėjimuose. 


Realaus laiko analitika ir ataskaitos

Dėl savo centralizuotos prigimties, dauguma verslo valdymo sistemų leidžia analizuoti duomenis bei generuoti ataskaitas realiuoju laiku. Tai yra ypač naudinga įmonėms, turinčioms darbuotojų skirtingose geografinėse vietose. Realaus laiko duomenys reiškia, kad visi vartotojai turi prieigą prie naujausios ir pačios tiksliausios informacijos, nepriklausomai nuo to, kur jie yra ar kuriuo metu jie peržiūri šią informaciją. Tai ne tik padeda išvengti duomenų pasimetimo ir netikslios informacijos, bet ir skatina geriau apgalvotų sprendimų priėmimą skirtinguose skyriuose.


Išvada


Didėjant nuotoliniui darbui draugiškų platformų poreikiui, išteklių valdymo sistemos išsiskiria kaip moderniausi, saugiausi ir lanksčiausi sprendimai. Nesvarbu, ar įmonė samdo darbuotoją iš kitos šalies, ar tiesiog siūlo darbo iš namų galimybes savo darbuotojams, jų integracijos procesas ir komandinis bendradarbiavimas išliks sklandus ir efektyvus.


Moderni verslo valdymo sistema Odoo

Odoo siūlo visus reikalingus įrankius bei privalumus darbui iš namų: nuo lietuviškos apskaitos iki rinkodaros!

Share this post