Įrankių prekybos valdymas su Odoo sistema


Apie įmonę


Įsteigta 2006 metais Vilniuje, ši prekybos įmonė specializuojasi aukštos kokybės įrankių, jų priedų ir tvirtinimo detalių rinkoje. Didžioji dalis pardavimų vykdoma B2B (verslas verslui), tačiau jie prekiauja ir B2C (tiesiogiai pirkėjui) sektoriuje. Klientas pardavimus vykdo tiek savo el. parduotuvėje, tiek fizinėse parduotuvėse Lietuvos didmiesčiuose. Įmonėje šiuo metu dirba virš 50 darbuotojų, o jos metinės pajamos 2022 m. siekė virš 12 milijonų EUR. 


Pagrindiniai iššūkiai: 

Prieš įsidiegiant Odoo, ši įrankių gamybos ir pardavimų įmonė naudojosi keletu populiarių sistemų skirtingoms funkcijoms atlikti (tarp jų ir viena iš gerai žinomų ERP sistemų). 

Tačiau, esami sprendimai neatitiko įmonės lūkesčių: netenkino jų funkcionalumas, tarp jų nebuvo sąsajos, o įmonės duomenys buvo saugomi skirtingose vietose. Be to, buvusios sistemos įmonei sudarė pernelyg daug išlaidų. 


Taip pat, įmonė turi didžiulį sandėlį su tūkstančiais gaminių lokacijų (lentynų), kuriam reikėjo efektyvaus atsargų valdymo ir prekių paieškos sprendimo. Jo stoka sukėlė įvairių problemų gamybos bei sandėliavimo procesuose. 


Pagrindiniai tikslai: 


  • Apjungti visus verslo procesus ir duomenis į vieną, centralizuotą sistemą;
  • Sumažinti išlaidas susijusias su verslo valdymo įrankiais; 
  • Pagerinti atsargų valdymą su įmonės poreikius atitinkančiais įrankiais; 
  • Optimizuoti kitus procesus ir padidinti verslo efektyvumą.

Via laurea sprendimas


Bandant rasti ekonomiškiausius verslo valdymo sprendimus, šiai įmonei pagrinde buvo įdiegti standartiniai Odoo moduliai ir programėlės. Visi įmonės procesai buvo pilnai apjungti Odoo sistemoje, įskaitant likučių valdymo sandėliuose sąsają su POS aparatais fizinėse parduotuvėse, realiuoju laiku. 


Taip pat, įmonei buvo įdiegti ir kiti svarbiausi Odoo moduliai efektyviam visų verslo sričių valdymui: CRM ir pardavimai, apskaita ir buhalterija, gamybos valdymas, projektų valdymas, rinkodara, HR (žmogiškųjų išteklių) valdymas ir kt. 


Įmonė įsigijo ir keletą “Via laurea” kurtų sprendimų, įskaitant GPAIS ir Intrastat jungtis apskaitai. Vienas iš mūsų sukurtų sprendimų jų specifiniams poreikiams buvo jungtis su EDI formato dokumentais. Šis sprendimas leido pagerinti užsakymų valdymą bei automatizuoti sąskaitų faktūrų išrašymą B2B sektoriuje (kas anksčiau buvo atliekama rankiniu būdu). 


Rezultatai


Verslo valdymo sistema Odoo šiai įrankių prekybos įmonei suteikė didžiulę pridėtinę vertę. Ji ne tik apjungė visus verslo procesus į vieną vietą, ko klientas ir norėjo, bet ir optimizavimo bei automatizavo didelę jų dalį. 


Nors klientas toliau plečia savo sistemos funkcionalumą pagal atsirandančius poreikius, įmonė jau dabar pastebi Odoo naudą dėl padidėjusio procesų efektyvumo. Įvairios, anksčiau rankiniu būdu darytos užduotys, dabar yra atliekamos žymiai greičiau ir produktyviau. Labiausiai patobulinta šios įmonės sritis buvo užsakymų ir atsargų likučių valdymas realiuoju laiku. 


Ar Odoo sistema yra tai, ko reikia Jūsų prekybos įmonei?


Via laurea yra oficialus Odoo partneris Lietuvoje. Turime daugiau nei 10 metų patirties diegiant šią sistemą įvairių tipų ir pramonės šakų įmonėms. Registruokitės pirmai konsultacijai ir mes padėsime Jums atsakyti į šį klausimą!


Registruotis konsultacijai

Share this post