Kodėl įmonės vis dažniau renkasi debesijos pagrindo ERP sistemas?

ERP sistemos arba išteklių valdymo sistemos, egzistuoja jau keletą dešimtmečių - pirmoji tokio tipo programinė įranga buvo sukurta 1990 metais. Tačiau, nors "viskas viename" verslo valdymo sprendimo koncepcija ir išliko tokia pat svarbi, pačios sistemos struktūra ir funkcionalumas per metus pakito radikaliai. Vienas iš svarbiausių pokyčių yra vis dažesnis perėjimas prie debesijos pagrindu veikiančios verslo valdymo programinės įrangos. Šis straipsnis aptars pagrindines šios tendencijos priežastis.


Kainos ir kokybės santykis

Vienas iš svarbiausių pranašumų, susijusių su debesijos pagrindu veikiančių verslo valdymo sistemų diegimu, yra žymus pinigų taupymas. Tradicinės, vietinės, VVS dažnai reikalauja didelės išankstinės investicijos tiek į aparatinę, tiek į programinę įrangą. Tokios investicijos dažnai yra per didelės mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) biudžetams. Be to, nuolatinė finansinė našta susijusi su tęstinėmis priežiūros veiklomis, periodiniais atnaujinimais ir neišvengiamais gedimais taip pat sudaro nemažas sumas.


Priešingai, debesijos pagrindu veikiančios VVS dažnai naudoja “programinė įranga kaip paslauga” kainos modelį (angl. SaaS - Software as a Service), kuris veikia prenumeratos pagrindu. Mažesnis, kasmėnesinis mokestis dažniau yra priimtinesnis organizacijoms su limituotu biudžetu bei leidžia geriau planuoti savo finansus. Be to, su priežiūra ir atnaujinimais susijusios išlaidos dažniausiai yra jau įtrauktos į prenumeratos mokestį, taip įmonei suteikiant dar daugiau finansinio stabilumo.


Duomenų analizė realiuoju laiku

Šiuolaikiniame informacijos amžiuje, duomenys yra vienas iš svarbiausių išteklių versle. Debesijos pagrindu veikiančios VVS pasižymi gebėjimu suteikti realaus laiko duomenų analizės galimybes, kadangi visi duomenys yra akimirksniu išsaugomi debesyje ir iš karto prieinami visiems darbuotojams. Informacijos gavimas realiuoju laiku yra itin svarbus priimant svarbius verslo sprendimus, ypač tokiems procesams kaip atsargų valdymas. Galimybė matyti atsargų kiekius realiuoju laiku padeda tiksliau numatyti produktų paklausą, taip mažinant atsargų trūkumo ar pertekliaus riziką. 


Lankstumas ir plėtros galimybės

Jūsų verslo poreikiai nuolat kinta dėl įvairiausių veiksnių, tokių kaip rinkos sąlygos, vartotojų elgsena ir technologijų pažanga. Debesijos pagrindu veikiančios verslo valdymo sistemos pasižymi itin dideliu lankstumu, leisdamos įmonėms greitai prisitaikyti prie besikeičiančios situacijos. Tai yra ypač svarbu, kai verslas auga ir siekia integruoti kitas funkcijas, tokias kaip pardavimų valdymas, žmogiškieji ištekliai, darbo užmokestis ir t.t. Debesies pagrindo VVS leidžia įmonėms pridėti ar nuimti įvairias funkcijas pagal savo poreikius, nesukeliant didelių trikdžių esamiems procesams. 


Duomenų saugumas

Duomenų saugumas debesies ir vietinėse sistemos yra viena iš sričių, kurioje daugelio įmonių nuomonės išsiskiria. Tiesa, kad pasirinkę debesijos pagrindu veikiančią VVS, Jūs turėsite daug mažiau arba išvis neturėsite kontrolės sistemos saugumo priemonėms - Jūsų tiekėjas tai atliks už Jus. Tačiau, daugelis įmonių tai laiko privalumo, o ne rizika. 


Lyderiaujančios verslo valdymo sistemos pasirūpina moderniomis saugumo technologijomis, nuo išmanaus duomenų šifravimo iki dviejų-žingsnių autentifikacijos reikalavimų. Be to, ERP programinės įrangos tiekėjai dažniausiai investuoja nemažai išteklių į reguliarius sistemos atnaujinimus su pažangesnėmis saugumo priemonėmis, kadangi jie yra pilnai atsakingi už savo vartotojų konfidencialių duomenų apsaugą. 


Optimizuoti procesai bei bendradarbiavimas

Debesies pagrindu veikiančios sistemos architektūra leidžia pilnai integruoti ivairius organizacijos procesus ir funkcijas. Pavyzdžiui, pardavimų valdymo sistema, arba CRM sistema, gali būti pilnai integruota su klientų aptardavimo, rinkodaros ir apskaitos skyriais. Tai reiškia, kad reikiama CRM sistemos informacija bus lengvai prieinama visiems darbuotojams, taip užtikrinant sklandesnį bendradarbiavimą tarp skirtingų skyrių bei optimizuojant didelę dalį visų procesų. Tokia procesų integracija taip pat sutaupo įmonei laiko ir išteklių, kurie būtų švaistomi valdant dešimtis skirtingų programinių įrangų kiekvienam verslo procesui. 


Nuotolinė prieiga

Galimybė dirbti iš namų ar bet kurio kito pasaulio kampo tampa vis dažnesnė ir įprastesnė praktika įmonėse. Būtent todėl, verslo valdymo sistemos nuotolinė prieiga dabar yra svarbesnė nei bet kada. Debesijos pagrindu veikianti VVS prisitaiko prie šios socialinės tendencijos be jokių problemų, kadangi jos leidžia pasiekti visus esminius verslo procesus iš bet kurio įrenginio ar vietos - Jums tereikės interneto ryšio. Nesvarbu, ar reikia patvirtinti darbuotojo užmokesčio apmokėjimą, ar peržiūrėti kliento duomenis CRM sistemoje, debesies ERP sistemos leis tą padaryti itin greitai ir patogiai, tiek kompiuteriu, tiek telefonu.


Saugos taisyklių laikymasis

Duomenų saugos įstatymų ir specifinių pramonės taisyklių laikymasis yra vienas iš verslo aspektų, kuriuos įmonės turi priimti itin rimtai. Nesugebėjusios užtikrinti taisyklių laikymosi, verslas gali būti ne tik nubaustas finansinėmis baudomis, bet ir prarasti klientų pasitikėjimą. Tačiau, to užtikrinimas gali būti gan sudėtingas ir laiko reikalaujantis procesas. 

Debesijos pagrindu veikiančios VVS šiek tiek palengvina šią naštą, kadangi yra suprogramuotos automatiškai atsinaujinti su naujausiomis tiekėjo saugos priemonėmis. Ne tik tai, bet jos taip pat gali automatiškai aptikti ir pranešti apie galimus saugos taisyklių pažeidimus Jūsų duombazėje. Tad, tokia sistema tampa dinamišku įrankiu, prisitaikančiu prie besikeičiančių taisyklių ir sumažinančiu jų nesilaikymo rizikas. 


Galutinis žodis

Perėjimas nuo tradicinių į debesijos pagrindu veikiančias VVS nėra atsitiktinis; jį skatina daugybė strateginių privalumų, kuriuos šios sistemos gali pasiūlyti. Nuo to, kad jos yra ekonomiškesnės ir daug lankstesnės, iki duomenų teikimo realiuoju laiko - debesijos verslo valdymo sistemos integruoja visus verslo poreikius į vieną modernų sprendimą.


Ieškote debesijos pagrindu veikiančios verslo valdymo sistemos?

Verslo valdymo sistema Odoo ERP siūlo ne tik debesijos pagrindu veikiančią versiją, bet ir hibridinę (Odoo.sh) versiją, kuri apima geriausias funkcijas tiek iš debesijos, tiek iš vietinės programinės įrangos. Ši galinga, tačiau ekonomiška verslo valdymo sistema apims visus Jūsų verslo poreikius, įskaitant debesijos CRM, debesijos pagrindu veikiančią darbo užmokesčio programinę įrangą, debesijos atsargų valdymą ir daug daugiau.


Norite sužinoti daugiau apie Odoo? Susisiekite su mumis ir vienas iš mūsų patyrusių Odoo specialistų atsakys į visus Jūsų klausimus.


Susisiekite su mumis

 

Share this post