Pritaikyti sprendimai su verslo valdymo sistema Odoo: privalumai ir trūkumai

Verslo valdymo sistema “Odoo” yra viena iš universaliausių rinkoje, apimanti visus esminius verslo poreikius vienoje, centralizuotoje programinėje įrangoje. Tačiau, jeigu Jūsų įmonė turi nestandartinių procesų ar unikalių reikalavimu, nesijaudinkite - ši atvirojo kojo sistema taip pat yra itin lanksti ir pritaikoma (angl. customizable). 


Galimybė kurti pritaikytus verslo valdymo sprendimus, kurie pilnai atitinka Jūsų individualius darbo procesus, yra puiki. Bet, tiesa yra tokia, kad ne visoms įmonėms yra verta juos vystyti. Odoo ERP sistemos bei kitų išteklių valdymo sistemų pritaikymas turi tiek savo privalumų, tiek trukūmų - jie padės Jums geriau suprasti, ar tai yra teisingas žingsnis Jūsų verslui. Taigi, šiame straipsnyje juos ir peržvelgsime. 


Odoo pritaikytų sprendimų vystymo privalumai

Kaip jau minėta aukščiau, pritaikyti Odoo verslo valdymo sistemos sprendimai gali turėti be galo teigiamą įtaką Jūsų verslui. Žemiau yra pateikti pagrindiniai pritaikytų sprendimų pliusai:


Didesnis efektyvumas


Vienas iš esminių privalumų, susijusių su Odoo pritaikytų sprendimų vystymu, yra didesnis įmonės efektyvumas. Kadangi šie sprendimai atsižvelgia į verslo specifinius bei nestandartinius procesus ir reikalavimus, jie gali pilnai juos optimizuoti ar net automatizuoti. Tokiu būdu, jie gerokai padidina šių procesų efektyvumą. 


Pavyzdžiui, įmonės, dirbančios gamybos pramonės šakoje, dažnai pastebi kardinalius pokyčius po pritaikytų sprendimų įdiegimo. Taip yra todėl, kadangi gamybos valdymo sprendimai ir reikalavimai stipriai skirsis priklausant nuo pramonės šakos tipo (t.y. pritaikyti Odoo sprendimai maisto pramonei reikalaus kitokių funkcijų nei, sakykime, medicinos pramonei).


Dar didesnis lankstumas


Standartinė Odoo verslo valdymo sistema jau yra itin lanksti, bet, su pritaikytais sprendimais, jos lankstumas patampa dar didesniu. Ji siūlo neribotas galimybes pilnai prisitaikyti šią galingą sistemą prie įmonės individualių darbo procesų (angl. workflows) bei vystyti naujas funkcijas. Taip pat, šiuos sprendimus su laiku galite tobulinti, kai pajaučiate tam poreikį.


Be to, didelis verslo valdymo sistemos lankstumas yra ypač svarbus verslui augant, kadangi jis leidžia nesunkiai prisitaikyti prie besikeičiančių organizacijos poreikių ir procesų. Pavyzdžiui, jeigu dabartinis Jūsų pardavimų valdymo (CRM) sistemos funkcionalumas yra skirtas tik Lietuvos rinkai, šią pritaikytą CRM sistemą galėsite koreguoti arba plėsti, jei nuspręsite vystyti naujas veiklas užsienio rinkose.


Konkurencinis pranašumas


Jeigu tarp standartinių ERP sprendimų, esančių rinkoje, šiuo metu nerandate jokios sistemos, kuri pilnai atitiktų Jūsų organizacijos poreikius, tuomet tikėtina, kad Jūsų konkurentai susiduria su lygiai tomis pačiomis problemomis kaip ir Jūs. Vystydami pritaikytus Odoo verslo valdymo sprendimus, Jūs išspręsite dažniausias įmonės problemas, padidinsite savo verslo pajėgumą, pagerinsite procesų produktyvumą bei bendrą klientų patirtį. 


To pasekoje, Jūsų verslas išsiskirs tarp rinkos konkurentų, kurie galimai susiduria su tais pačiais iššūkiais, bandydami efektyviai suvaldyti savo procesus naudodamiesi standartiniais sprendimais. 


Pritaikytų sprendimų trūkumai ERP sistemose

Kaip ir visur ir viskame, čia yra ir kita medalio pusė - pritaikytų sprendimų vystymo minusai ERP sistemose. Žemiau diskutuojami trūkumai yra aktualūs tiek Odoo sistemai, tiek daugumai kitų, gerai žinomų ERP programinių įrangų. 


Didesnės išlaidos


Pritaikytos verslo valdymo programinės įrangos vystymas visada bus brangesnis nei jau egzistuojančių ERP sprendimų diegimas. Visų pirma, pradinis vystymo procesas reikalaus nemažai išteklių, įskaitant laiką ir pinigus. Jums reikės patyrusios programuotojų komandos, kuri suplanuotų ir įdiegtų tinkamus sprendimus, bei pilnai juos ištestuotų. Be jų darbo laiko, Jūs taip pat turėsite aktyviai dalyvauti šiame procese, taip užtikrinant, kad visi Jūsų verslo poreikiai būtų patenkinti. 


Tačiau, viskas nesibaigia su pradinėmis sistemos vystymo ir diegimo išlaidomis. Bet koks papildomas funkcionalumas, kurio Jūsų įmonei gali prireikti ateityje, atneš papildomas išlaidas, kadangi reikalaus ir papildomo programuotojų darbo. Būtent todėl, yra be galo svarbu, kad įmonės apskaičiuotų realistišką savo investicijos kainą bei nuspręstų, ar pritaikytas funkcionalumas yra jos vertas. Tam tikroms organizacijoms pritaikyti sprendimai bus būtini, kadangi jie sutaupys arba uždirbs daugiau pinigų nei pati investicija, tačiau, kitoms rezultatai gali būti neverti išlaidų. 


Sistemos priežiūra ir atnaujinimai


Po įdiegimo, Jūsų verslo valdymo sistema turi būti nuolat prižiūrima, taip užtikrinant, kad ji visada būtų atnaujinta į naujausias versijas, išliktų saugi bei neatsirastų netikėtų problemų. Odoo sistemos priežiūros paslaugas dažniausiai siūlo tie patys Odoo partneriai Lietuvoje, kurie ir įdiegė Jums šią sistemą.


Tačiau, naudojantis pritaikytais verslo valdymo sprendimais, standartinės sistemos priežiūros procedūros patampa daug sudėtingesnės, reikalaudamos daugiau laiko ir, žinoma, išlaidų. Pavyzdžiui, Odoo kasmet išleidžia naujas sistemos versijas, kuriose yra tobulinamos esamų modulių funkcijos bei struktūros. Jeigu Jūs naudojates nestandartiniais sprendimais, šis atnaujinimas nebus toks paprastas, kaip su standartiniais moduliais. Jums reikės papildomo programuotojų laiko, kurie užtikrins, kad naujoji sistemos versija sklandžiai veiktų su pritaikytomis funkcijomis. 


Sudėtingi sprendimai


Kuo daugiau reikalavimų ir pritaikyto funkcionalumo Jūsų organizacijai reikia, tuo sudėtingesnis bus visas Odoo diegimo projektas. Itin sudėtingi sprendimai ilgainiui gali sukelti nenumatytų problemų, ypač jei šie buvo atlikti skubotai arba nebuvo pilnai apgalvoti. Būtent todėl, įmonėms yra be galo svarbu užtikrinti, kad pritaikytų sprendimų vystymas būtų atliktas kokybiškai.


Tai nereiškia, kad sėkmingi projektai negali būti sudėtingi. Tai tiesiog yra papildoma rizika, kurią reiktų apsvarstyti įmonėms, siekiančioms išvystyti galybę funkcijų su nepakankamu biudžetu. Neturėdama reikalingų išteklių, programuotojų komanda nesugebės tinkamai suplanuoti ir ištestuoti visų funkcijų, tad imsis skubotų ar neužbaigtų sprendimų. Deja, toks požiūris į verslo valdymo sistemos vystymą nuves tik į didesnes problemas bei dar didesnes išlaidas ateityje. 


Ieškote patyrusių Odoo konsultantų ir programuotojų? 

Turėdami daugiau nei 10 metų darbo su Odoo projektais patirties bei puikią specialistų komandą, esame įsitikinę, kad Jums būsime tinkamiausi Odoo partneriai Lietuvoje! 


UAB “Via laurea” mėgsta skaidrumą. Tad, įvertinę Jūsų individualius verslo poreikius, pateiksime pačius efektyviausius sprendimus Jūsų įmonei, kainos ir kokybės atžvilgiu. Jeigu galime įgyvendinti Jūsų specifinius reikalavimus su standartiniais Odoo moduliais, mielai tai padarysime. 


Jeigu Jums visgi prireiks pritaikytų Odoo sprendimų vystymo paslaugų, mūsų patyrusių programuotojų komanda sieks tik aukščiausios kokybės rezultatų. Nedvejodami susisiekite su mumis ir aptarsime Jūsų Odoo verslo valdymo sistemos poreikius:


Susisiekite su mumis

Nežinote, ar pritaikytų Odoo sprendimų vystymas yra tinkamas Jūsų verslui?

Registruokitės pirmai nemokamai konsultacijai ir vienas iš mūsų Odoo ekspertų atsakys į Jūsų klausimus!



Share this post