5 Būdai, kaip ERP verslo valdymo sistema pagerina klientų patirtį

Kiekvieno verslo pagrindinis tikslas yra patenkinti klientai. Jeigu jie bus laimingi Jūsų teikiamomis prekėmis ar paslaugomis, tai greičiausiai atsispindės ir Jūsų įmonės pelne. Būtent dėl to įmonės nuolatos ieško būdų pagerinti savo klientų patirtį (KP)... Naujos prekės? Asmeniškai pritaikyti pasiūlymai? O, galbūt, įdomesnė svetainė? 


Tačiau, daugelyje atvejų, klientų nepasitenkinimas kyla ne dėl paties produkto ar paslaugos kokybės, o dėl problemų kitose verslo srityse. Pavyzdžiui, patirtis su klientų aptarnavimo personalu, užsakymo vėlavimas, prekių trūkumas ar kitos problemos, kurios skatina blogus atsiliepimus. Čia gali padėti ERP (išteklių valdymo) sistema. 


Verslo valdymo sistemų (VVS) privalumai yra įvairūs: nuo padidėjusio efektyvumo iki produktyviau dirbančios komandos. Šių išmaniųjų sprendimų pagrindinis tikslas yra integruoti visas organizacijos sritis į vieną sistemą ir padaryti jų valdymą kuo sklandesniu. Geresnė klientų patirtis yra vienas iš esminių tokios programinės įrangos privalumų. Peržvelkime 5 būdus, kaip ERP sistemos įsigyjimas gali pagerinti Jūsų KP.


Kas yra klientų patirtis ir kodėl ji svarbi?


Prieš pradedant kalbėti apie verslo valdymo sistemas, turėtume suprasti, kodėl klientų patirtis apskritai yra svarbi.


KP apima visus kliento susidūrimus su Jūsų verslu, įvairiais šio santykio etapais - nuo pirmojo susipažinimo su įmone iki bendravimo jau po prekės įsigyjimo. Šie potyriai apima daugybę sąlyčio taškų (angl. touch points), tokių kaip internetinė svetainė, el. laiškai, programėlių pranešimai, klientų aptarnavimas, patirtis naudojantis Jūsų preke ar paslaugomis ir daugelis kitų. 


Gera klientų patirtis parodo, kad Jūsų prekės ar paslaugos yra aukštos kokybės, o Jūsų verslas teikia didelę vertę pirkėjui ir siūlo teigiamą patirtį. Todėl KP tampa vienu iš pagrindinių pranašumų, kuriuos organizacijos gali siūlyti itin konkurencingose pramonės šakose. Taip pat, gera klientų patirtis didina jų pasitikėjimą ir lojalumą Jūsų įmonei, skatina teigiamus atsiliepimus ar rekomendacijas bei didina pardavimų skaičių. 


Kaip verslo valdymo sistema gali pagerinti klientų patirtį?

Kadangi išsiaiškinome, kodėl klientų patirties valdymas yra svarbus įmonėms, galime peržvelgti 5 pagrindinius būdus, kaip verslo valdymo sistemos diegimas gali padėti ją pagerinti. 


1. Centralizuota informacija


Išteklių valdymo sistemos veikia kaip centralizuota Jūsų duomenų saugykla – ji siūlo struktūruotą, efektyvią platformą klientų duomenų saugojimui ir valdymui. VVS veikia panašiai į dedikuotą CRM sistemą bei siūlo panašias funkcijas, tačiau, svarbu suprasti, kad jų galimybės yra kur kas platesnės. ERP sistemos CRM modulis suteikia išsamų vaizdą apie kiekvieną klientą, integruojantį jų susidūrimą su visomis organizacijos sritimis. 


Tai reiškia, kad VVS suvienija pardavimų, marketingo ir klientų aptarnavimo komandų duomenis, suteikdama 360 laipsnių vaizdą apie klientą. Šis suvienytas klientų profilis padeda Jūsų klientų aptarnavimo komandai prisitaikyti prie klientų individualių poreikių, taip užtikrinant efektyvesnį ir asmeniškesnį bendravimą. Pavyzdžiui, jei klientas skambina dėl problemos su neseniai įsigyta preke, Jūsų klientų aptarnavimo atstovas gali greitai pasiekti visą kliento pirkimo istoriją, prekės informaciją ir ankstesnius pokalbius.


2. Sandėlio valdymas ir užsakymų apdorojimas

Išteklių valdymo sistemos integracija su kitomis verslo sritimis padeda užtikrinti gerą klientų patirtį nuo užsakymo pateikimo iki prekių gavimo namuose. Vienas iš esminių modulių yra sandėlio valdymas su realiu laiku tiekiamais duomenimis. Ši programinė įranga skaitmenizuoja Jūsų sandėlio valdymą, automatiškai valdydama inventoriaus kiekį itin aukštu tikslumu. Tai ne tik sumažina atsargų arba žaliavų pasibaigimo tikimybę, bet ir leidžia Jūsų pardavimų komandai greitai sužinoti, kurių prekių likutis yra mažas arba nulinis realiu laiku. 


Be to, visas užsakymų apdorojimo procesas taip pat gali būti skaitmenizuotas naudojantis išteklių valdymo sistemomis. Kai klientas pateikia užsakymą, kiekviena detalė yra automatiškai užfiksuojama ir valdoma programinės įrangos pagalba, užtikrinant sklandų ir efektyvų užsakymo procesą. Tai veda prie greitesnio pristatymo laiko, mažesnės vėlavimo tikimybės, mažiau klaidų bei daugiau patenkintų klientų.


3. Pagerinta komunikacija


Verslo valdymo programinė įranga gali pagerinti komunikacijos kanalus - tiek vidaus, tiek su klientais. Pavyzdžiui, jeigu siunta dėl tam tikrų priežasčių vėluoja, VVS automatiškai ir akimirksniu sugeneruoja pranešimą klientui, pranešantį apie vėlavimą ir paaiškinantį jo priežastį bei pateikiantį naują pristatymo laiką. Ši funkcija užtikrina, kad klientai yra visada yra informuoti, taip valdant jų lūkesčius ir mažinant nepasitenkinimą.


Taip pat pagerėja ir vidinė komunikacija (t.y. bendradarbiavimas tarp skirtingų įmonės skyrių darbuotojų), kadangi jie gali greitai dalintis ir pasiekti reikalingą klientų informaciją sistemoje. VVS leidžia komandai dirbti vieningai tam, kad užtikrintų, jog visi Jūsų klientų poreikiai būtų patenkinti, nuo klientų aptarnavimo, iki finansų, iki rinkodaros kampanijų. Vėlgi, centralizuota informacija sistemoje užtikrina, kad komunikacija su klientais būtų nuosekli, nepriklausomai nuo to, su kuriuo komandos nariu klientas kalbasi. 


4. Duomenų valdymas ir analizė

Jūsų klientų duomenys yra galingas įrankis, o išteklių valdymo sistemose esančios išmanios duomenų valdymo galimybės padeda juos išnaudoti 100%. Šie įrankiai gali analizuoti didžiulius duomenų kiekius, surandant naujas pirkimų tendencijas ar rinkos galimybes bei leidžiant įmonėms priimti geresnius strateginius sprendimus remiantis šiomis įžvalgomis. Pavyzdžiui, jei duomenys aptinka didėjančią paklausą tam tikram produktui, įmonė gali numatyti didesnius pardavimus ir planuoti atitinkamą inventoriaus kiekį - visa tai vykdant realiu laiku.


Taip pat, VVS integruoja ir finansų valdymą su kitais verslo skyriais, taip leidžiant gauti informaciją apie gautus apmokėjimus, sąskaitas, kainas, nuolaidas ir t.t. realiu laiku. Su šia informacija, Jūsų klientų aptarnavimo komanda gali greitai išspręsti bet kokius finansinius klientų klausimus. Pavyzdžiui, jei klientas rado klaidą sąskaitoje, darbuotojas gali itin greitai pasiekti transakcijos duomenis, išsiaiškinti klaidą ir ištaisyti esamą problemą, taip mažinant kliento nepasitenkinimą. 


5. Procesų automatizavimas


Išteklių valdymo sistemose yra automatizavimo galimybės įvairioms klientų aptarnavimo funkcijoms, įskaitant klientų užklausų stebėjimą, aptarnavimo valdymą, el. laiškų siuntimą ir kt. Automatizuodami šias užduotis, Jūsų klientų aptarnavimo komanda gali skirti daugiau laiko ir dėmesio sudėtingų klientų problemų sprendimui.


Kai kurios įmonės taip pat naudoja dirbtinio intelekto (AI) pagrindu pagrįstus pokalbių robotus (angl. chat bots), kurie atlieka didžiąją dalį klientų užklausų be žmogaus įsikišimo. Tačiau, kai prireikia klientų aptarnavimo nario pagalbos, jis / ji gauna automatinį pranešimą, padedantį greičiau ir efektyviau atsakyti užklausas.


Galutinis žodis

Rasti būdų, kaip pagerinti klientų patirtį, yra vienas iš aktualiausių bet kokios įmonės uždavinių. Tačiau, išteklių valdymo sistemos įsidiegimas gali perimti didžiąją dalį šio darbo. Kol Jūsų VVS didina procesų efektyvumą, automatizuoja atsargų valdymą ir gerina duomenų analizę bei komunikaciją, Jūs galite susitelkti ties aukštos kokybės produktų ir paslaugų kūrimu savo klientams.


Odoo išteklių valdymo sistemos diegimas

Jeigu integruota išteklių valdymo sistema yra tai, ko trūksta Jūsų verslui, tuomet Odoo sistema yra tobulas pasirinkimas! Odoo CRM modulis leidžia Jums nuosekliai ir kokybiškai valdyti pardavimus, o integruoti sprendimai kituose skyriuose padės pagerinti visų verslo procesų efektyvumą.


Kaip oficialūs Odoo partneriai, galime padėti Jūsų verslui augti ir gerinti klientų pasitenkinimą su šia galinga programine įranga. Susisiekite su mumis arba registruokitės pirmai nemokamai konsultacijai, ir vienas iš mūsų specialistų mielai su Jumis aptars Jūsų verslo poreikius.


Odoo verslo valdymo sistemos diegimas, vystymas ir priežiūra

Mes padėsime Jūsų įmonei augti su išmaniais, integruotais verslo valdymo sprendimais! 


Share this post