Geriausi Odoo Partneriai Lietuvoje - Kaip Išsirinkti?

Odoo – tai išmanus atvirojo kodo verslo programų rinkinys, kuris pilnai transformuoja visas organizacijos veiklas. Nuo klientų santykių valdymo (CRM) iki atsargų, elektroninės prekybos ir apskaitos, Odoo sistema siūlo pilnai integruotą verslo valdymo sprendimą. Jos lankstumas ir gebėjimas prisitaikyti prie pačių įvairiausių verslo modelių ir tipų daro Odoo sistemą vis populiaresniu pasirinkimu tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje.


Įsigydamos šią galingą programinę įrangą, įmonės dažniausiai pasirenka bendradarbiauti su Odoo partneriais, kurie padeda rasti ir įsidiegti tinkamiausius sprendimus. Tačiau, geriausio partnerio pasirinkimas Jūsų individualiems poreikiams yra itin svarbus, kadangi jis užtikrins optimaliausią Odoo integravimą Jūsų įmonėje, kas atsilieps ir ERP diegimo investicijų grąžoje (ROI). Šis straipsnis apžvelgs pagrindinius veiksnius, kuriuos reikėtų apgalvoti renkantis geriausius Odoo partnerius Lietuvoje. 


Kas yra Odoo partneriai?


Odoo partneriai yra IT įmonės, kurios specializuojasi Odoo diegimo, pritaikymo, apmokymų ir priežiūros paslaugose. Jie yra ne tik oficialiai pripažįstami paties "Odoo" kaip ekspertai, bet ir reguliariai bendradarbiauja su šios sistemos atstovais, siekdami nuolat tobulinti savo technines galimybes ir klientų aptarnavimą. Šios įmonės yra pilnai pasinėrusios į Odoo pasaulį, todėl šią VVS išmano geriau nei bet kurios kitos IT paslaugų įmonės. 


Partneriai yra skirstomi į tris kategorijas: „Ready“, „Silver“ ir „Gold“. Kiekviena kategorija nurodo partnerio patirties su Odoo lygį, kuris yra matuojamas pagal griežtus kriterijus, tokius kaip sėkmingų projektų skaičių ir bendrą įsipareigojimą Odoo standartams. Ready partneriai paprastai yra jaunesni ir turi mažiau patirties, tuo tarpu Silver ir Gold Odoo partneriai turi daug daugiau patirties ir gilesnį sistemos išmanymą.


Ši kategorijų sistema padeda identifikuoti partnerius, turinčius reikiamus išteklius ir technines žinias dirbti su didesnėmis organizacijomis ar sudėtingesniais diegimo projektais. Visus sertifikuotus Odoo partnerius rasite jų oficialioje svetainėje, kur galite juos filtruoti pagal šalį / kategorijos lygį bei peržiūrėti jų esamų klientų sąrašą.


Pagrindiniai apsvartymai renkantis Odoo partnerius


Odoo partnerio pasirinkimas ne visada yra remiamas vien tik jų statusu. Idealus partneris yra tas, kurio ekspertizė ir paslaugos puikiai atitinka Jūsų specifinius verslo reikalavimus ir lūkesčius. Štai keletas pagrindinių apsvarstymų, kurie padės Jums išsirinkti geriausius partnerius Jūsų individualiems poreikiams.


Sertifikatai ir kvalifikacijos


Oficialūs sertifikatai Odoo bendruomenėje yra daugiau nei tik ženkliukai - jie parodo įmonės gilų Odoo modulių ir ekosistemos išmanymą bei įsipareigojimą išlaikyti aukštus standartus įgyvendinant projektus. Sertifikuoti partneriai demonstruoja savo įgūdžius spręsdami sudėtingus iššūkius, yra geriau pasiruošę vystyti ir pritaikyti šią sistemą prie specifinių Jūsų verslo procesų. 


Be to, partneriai, kurie investuoja į nuolatinius savo darbuotojų mokymus, išlieka Odoo platformos ekspertai, nepaisant nuolatinių jos pokyčių. Tai užtikrina, kad Jūsų verslas išnaudos šią galingą sistemą bei naujausias jos funkcijas visu 100%, o projekto įgyvendinimo praktikos atitiks aukščiausius standartus. Jeigu Jūsų įmonei tai yra svarbu, pasiteiraukite potencialių partnerių apie jų kvalifikacijas bei komandos įsipareigojimą nuolatiniam tobulėjimui.


Ekspertizė ir patirtis


Partneriai, turintys patirties Jūsų pramonės šakoje, geriau supras Jūsų unikalius iššūkius ir poreikius. Tokia ekspertizė užtikrins efektyvesnius sistemos sprendimus, kurie pilnai atitiks Jūsų specifinius verslo procesus. Ieškokite partnerių, kurie gali įrodyti savo technines galimybes su esamų klientų istorijomis ir rekomendacijomis. Jau įgyvendintų projektų pavyzdžiai suteiks įžvalgų apie jų gebėjimą dirbti su sudėtingais projektais ir pritaikyti Odoo sistemą įvairioms pramonės šakoms. 


Taip pat, svarbu atsižvelgti į jų įgyvendinamų projektų dydį ir mastą. Rinkitės partnerius, turinčius patirties su panašaus dydžio arba sudėtingumo projektais, kaip ir Jūsų. Jeigu Jūsų verslui pakanka standartinių Odoo modulių, tuomet didžioji dauguma partnerių gebės Jums padėti. Tačiau įmonėms, turinčioms unikalių / nestandartinių procesų, prireiks daugiau techninių sistemos pritaikymo galimybių, tad derėtų rinktis partnerius, turinčius didesnį žinių bagažą ir reikiamus išteklius.


Projekto valdymas ir komunikacijos metodai


Kiekviena Odoo diegimo įmonė turi skirtingą požiūrį į projektų valdymą. Svarbu surasti tą, kuri geriausiai atitinka Jūsų lūkesčius. Ieškokite partnerių, kurie turi struktūruotą, bet pakankamai lankstų projektų valdymo metodą, kuris atsižvelgia į unikalius Jūsų verslo poreikius. Pasiteiraukite potencialių partnerių, kaip atrodys bendras sistemos diegimo procesas ir metodologija. Tiekėjai, turintys skaidrų ir sistemingą požiūrį į Odoo sistemos įgyvendinimą, be problemų atsakys į šiuos klausimus.


Komunikacija yra dar vienas itin svarbus šios partnerystės aspektas - ji turėtų būti aiški, reguliari ir abipusė. Įvertinkite potencialaus partnerio naudojamus komunikacijos kanalus: Kaip ir kada jie planuoja Jums teikti informaciją? Kaip dažnai jie rengs susitikimus projekto eigos aptarimui? Kokie bus jų atsakymo terminai skubiais atvejais? Čia nėra teisingų ar neteisingų atsakymų - rinkitės partnerius, kurių bendravimo metodai labiausiai atitinka Jūsų lūkesčius.


Palaikymo ir priežiūros paslaugos


Įsigydami Odoo ERP sistemą, turite galvoti ne tik apie pradinį jos įgyvendinimą, bet ir apie ilgalaikę perspektyvą. Būtent dėl to rekomenduojama rinktis Odoo partnerius, kurie turi pakankamai išteklių ilgalaikėms palaikymo paslaugoms. Daugelis tiekėjų siūlo metinius palaikymo ir priežiūros paketus, kurie aiškiai nurodo, už kokias paslaugas mokate. Palaikymo paslaugų galimybė užtikrins, kad bet kokios problemos ar nesklandumai būtų sprendžiami operatyviai, sumažinant verslo veiklos trukdžius iki minimumo. 


Ilgalaikė sistemos priežiūra taip pat yra labai svarbi. Odoo siūlo reguliarius atnaujinimus, kurie ne tik pagerina sistemą naujomis funkcijomis, bet ir užtikrina, kad ji veiktų sklandžiai ir saugiai. Prieš pradedant bendradarbiavimą, išsiaiškinkite pasirinktų partnerių požiūrį į sistemos priežiūrą: Kaip jie planuoja vykdyti versijų atnaujinimus ir migracijas? Kaip vyks pritaikytų modulių priežiūra ir atnaujinimas? Geriausi Odoo partneriai turės iniciatyvų požiūrį, iš anksto numatys potencialias problemas ir užtikrins, kad sistema būtų atnaujinta su naujausiomis saugumo praktikomis bei funkcijomis, atsižvelgdami į kintančius Jūsų poreikius. 


Ilgalaikė partnerystė ir augimo potencialas


Kalbant apie kintančius poreikius, jeigu ateityje planuojate verslo plėtrą, tuomet ieškokite partnerių, kurie noriai įsipareigos ilgalaikei partnerystei su Jūsų įmone. Šiuo atveju, idealūs partneriai bus tie, kurie dirba su Odoo jau ilgą laiką, per kurį išlaikė didžiąją dalį savo klientų. Jiems turėtų rūpėti Jūsų įmonės ilgalaikiai tikslai, tad priims apgalvotus Odoo įgyvendinimo sprendimus, kurie atsižvelgs į verslo plėtros ir augimo galimybes ateityje. 


Pasiteiraukite apie potencialių partnerių patirtį su augančiomis įmonėmis ir požiūrį į sistemos pritaikymą besikeičiant jų poreikiams. Tinkamiausi Odoo partneriai neapsiribos vien tik pradiniu sistemos įgyvendinimu - jie bus suinteresuoti į Jūsų verslo augimą bei teiks strateginius patarimus ir įžvalgas pagal Jūsų ilgalaikius planus. 


Galutinis žodis


Tinkamiausio Odoo partnerio pasirinkimas yra svarbus sprendimas, turintis ilgalaikių pasekmių Jūsų verslui. Ideali įmonė siūlys ilgametę patirtį, techninę ekspertizę ir ilgalaikio bendradarbiavimo perspektyvas. Didžiąją dalį šios informacijos rasti bus paprasta, remiantis įmonės Odoo partnerių puslapiu arba svetainės / socialinės medijos turiniu. Tačiau, jei tam tikrų atsakymų nerandate, tiesiog pasiteiraukite - geriausi partneriai užtikrins, kad į visus Jums rūpimus klausimus buvo atsakyta.


Via laurea gali būti Jūsų Odoo partneriai Lietuvoje!


Ieškote patikimų ir patyrusių Odoo sistemos partnerių? Jūs juos jau radote! Via laurea yra oficialūs Auksiniai Odoo partneriai, turintys daugiau nei 10 metų patirties su Odoo vystymo, įgyvendinimo ir priežiūros projektais bei puikią savo srities specialistų komandą. Mūsų tikslas - padėti Jūsų verslui augti!


Mes nekantraujame aptarti, kaip verslo valdymo sistema Odoo gali pagerinti Jūsų įmonės veiklą, bei atsakyti į bet kokius kitus Jūsų klausimus.

Susisiekite su mumis

Share this post