Kaip verslo valdymo sistema didina darbuotojų produktyvumą?

Verslo išteklių planavimo (ERP) sistemos įmonėms siūlo platų naudų spektrą, įskaitant pagerintą procesų efektyvumą, sumažintas operacines išlaidas ir, žinoma, didesnį darbuotojų našumą. Šiame straipsnyje sutelksime dėmesį į paskutinį aspektą ir išsiaiškinsime, kaip iš tiesų verslo valdymo programinė įranga gali prisidėti prie Jūsų komandos produktyvumo augimo.


Procesų optimizavimas ir automatizavimas


Vienas svarbiausių ERP sistemos tikslų yra integruoti visus verslo procesus į vieną centralizuotą platformą. Taip ji padeda pilnai optimizuoti procesus automatizavimo ir kitų išmanių įrankių pagalba. VVS siūlo sklandų informacijos ir procesų srautą visoje organizacijoje, ženkliai mažindama galimus “butelio kaklelius” bei gerindama visų procesų efektyvumą.


Procesų automatizacija ženkliai pagerina ir darbuotojų produktyvumą, kadangi didelė dalis pasikartojančių, rankiniu būdu atliekamų užduočių yra perimimos iš jų rankų. Vietoje to, verslo valdymo sistema atlaisvina Jūsų darbuotojų laiką, kurį jie dabar gali skirti didesnę vertę kuriančioms įmonės veikloms. Pavyzdžiui, naudojant VVS CRM sistemą, Jūsų pardavimų komanda praleis mažiau laiko įvedinėdami klientų informaciją arba ieškodami informacijos el. laiškuose, o daugiau laiko tiesiogiai dirbdami su užklausomis ir generuodami pardavimus.


Geresnis bendradarbiavimas tarp skyrių


Verslo valdymo sistemų galimybė užtikrinti kokybišką bendradarbiavimą tarp skyrių taip pat yra viena iš svarbiausių jų naudų. Pateikdama vieną ‘tiesos’ šaltinį, ši programinė įranga pašalina duomenų neatitikimus ir komunikacijos kliūtis, kurios dažnai kenkia organizacijoms. Taip ji leidžia nuoseklesnį ir geriau koordinuotą bendradarbiavimą visoje įmonėje. Ši vieninga platforma užtikrina, kad visi komandos nariai, nepriklausomai nuo jų skyriaus, turėtų prieigą prie vienodos, naujausios informacijos, skatinant sklandžią komunikaciją.


Be to, verslo darbo eigų (angl. business workflows) standartizacija dar labiau sustiprina šį efektą, užtikrindama, kad procesai visada būtų vykdomi nuosekliai ir efektyviai. Pavyzdžiui, Jums nereikės atskiros POS sistemos fizinėje parduotuvėje - ji bus pilnai susieta su ta pačia ERP sistema kaip ir Jūsų apskaitos valdymas bei inventoriaus valdymas. Visa informacija, suvesta į kasos aparatą, iš karto atsidurs centralizuotoje duomenų bazėje ir bus prieinama kitoms komandoms. Tokios sąsajos tarp skyrių poveikis yra akivaizdus, leidžiantis greičiau priimti sprendimus, sumažinti projektų atlikimo laiką ir ženkliai padidinti bendrą įmonės produktyvumą.


Informuoti sprendimai su realaus laiko duomenimis


Galimybė gauti duomenis ir jų analitiką realiuoju laiku yra galinga priemonė informuotam sprendimų priėmimui. Tai reiškia, kad Jūsų komanda turi prieigą prie pačios naujausios ir tiksliausios informacijos visose verslo srityse - nesvarbu, ar tai likučių kiekis sandėlyje, ar finansai, ar tolimųjų reisų vairuotojų valdymas, ar pardavimų valdymas CRM sistemoje. Tai leidžia darbuotojams priimti teisingiausius sprendimus greičiau ir produktyviau.


Taip pat, tai ypač svarbu atsižvelgiant į šiandienos sparčiai besikeičiančią verslo aplinką, kurioje gebėjimas greitai prisitaikyti prie rinkos pokyčių ir tendencijų gali būti skirtumas tarp sėkmės ir bankroto. Pavyzdžiui, atsargų lygių optimizavimas remiantis klientų paklausos duomenimis arba rinkodaros strategijų koregavimas remiantis realiuoju laiku gaunamais atsiliepimais yra būtent toks lankstus požiūris, kokio kiekvienas verslas turėtų siekti.


Geresnis duomenų valdymas ir mažesnė klaidų tikimybė


Daugelis įmonių yra linkusios naudoti kelias skirtingas platformas įvairioms verslo funkcijoms atlikti. Tačiau, būtent šis integruotos sistemos trūkumas sukelia įvairius iššūkius ir problemas duomenų valdyme. Nesvarbu, kokioje pramonės šakoje Jūsų verslas specializuojasi, centralizuoti procesai ir duomenys vienoje platformoje išsprendžia šias problemas bei atneša daugybę kitų privalumų. To pasekoje, VVS pagerina įvairius duomenų valdymo procesus, tiesiogiai darančius įtaką visos komandos produktyvumui.


Ši centralizacija ne tik supaprastina duomenų prieigą ir analizę visai komandai, bet ir ženkliai sumažina klaidų tikimybę, ypač tų, kurios atsiranda dėl rankinio duomenų tvarkymo arba duomenų nesuderinamumo tarp skirtingų sistemų. Tokių klaidų rezultatas dažniausiai būna valandos bereikalingai iššvaistyto laiko, jų ieškant ir bandant jas išspręsti - jeigu savo versle vis dar naudojate „Google Sheets“ ar „Microsoft Excel“, šis scenarijus greičiausiai Jums bus gerai pažįstamas...


Nuotolinio darbo galimybės


Galimybė dirbti nuotoliniu būdu arba lanksčiu grafiku yra nepaprastai svarbi šiuolaikinėje darbo aplinkoje. Jeigu norite išsiskirti kaip darbdavys bei sukurti laimingą, produktyvią ir motyvuotą komandą, privalote prisitaikyti prie šių sąlygų, naudodami tinkamus įrankius darbui nuotoliniu būdu

ERP programinė įranga yra puikus pasirinkimas, kadangi ji gali pilnai veikti debesijos pagrindu ir būti prieinama iš bet kurios pasaulio vietos - Jums tereikia turėti nešiojamąjį kompiuterį ir patikimą interneto ryšį. Atsižvelgdami į savo darbuotojų norus kokybiškai darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrai, turėsite daug produktyvesnę ir labiau motyvuotą komandą.


Darbuotojų produktyvumo stebėjimas


Verslo valdymo sistema siūlo daugybę įrankių darbuotojų produktyvumo sekimui ir analizei. Šie įrankiai teikia vertingas įžvalgas apie tai, kaip kiekvienas asmuo atlieka savo užduotis, išskirdami tam tikras sritis, kuriose efektyvumas galėtų būti didesnis arba papildomi mokymai būtų naudingi. Pavyzdžiui, projektų valdymo sistema leidžia priskirti konkrečius komandos narius kiekvienai užduočiai, stebėti jų veiklą ir praleistą laiką kiekvienoje užduotyje, peržiūrėti jų istorinę klientų komunikaciją su CRM sistema ir palyginti jų produktyvumą su kitais, panašiais projektais.


Suteikdama tokias detalias įžvalgas apie komandos darbą, verslo valdymo sistema leidžia vadovams dar labiau padidinti įmonės produktyvumą. Jie gali panaudoti šią informaciją geresniam žmogiškųjų išteklių paskirstymui, darbo eigos procesų koregavimui ir darbuotojų apmokymui. Tai padeda būti proaktyvesniais optimizuojant įmonės produktyvumą ir siekiant bendrų tikslų. Taipogi, remdamiesi šiomis įžvalgomis, galite dar labiau paskatinti produktyviausius darbuotojus premijomis, teigiamais atsiliepimais ir kitomis karjeros galimybėmis Jūsų įmonėje.


Išvada


Verslo valdymo sistemos įsigijimas nėra tik prabanga, suteikianti tam tikrų privalumų – tai strateginis žingsnis įmonėms, siekiančioms visiškai transformuoti savo veiklą. VVS aprūpina Jūsų verslą visais reikiamais įrankiais siekti geriausių rezultatų su optimizuotais, efektyviais bei produktyviais procesais bei komanda.


Esate pasiruošę pagerinti įmonės produktyvumą su Odoo sistema?

Kaip geriausi Odoo partneriai Lietuvoje, mes padėsime Jūsų įmonei augti bei įgyvendinti šiuos tikslus! 


Share this post