Restorano ir baro valdymas su Odoo POS kasos aparato sistema

Kaip restorano ar baro savininkas (-ė), Jūs puikiai suprantate, kad šiam verslui nepakaks vien tik skanių gėrimų ir sočių patiekalų. Yra daug daugiau svarbių šio verslo sričių, kurias reikia sukontroliuoti, kad restoranas dirbtų efektyviai: nuo atsargų valdymo iki sąskaitos išdavimo. 


Kadangi turite pakankamai rūpesčių bei atsakomybių ant savo pečių, Jums reikia universalaus sprendimo, kuris supaprastintų ir optimizuotų visa tai, leidžiant Jums susikoncentruoti į svarbiausias restorano veiklas. Odoo POS (angl. Point of Sale) skaitmenizuoto kasos aparato sistema gali būtent tai ir padaryti. Tad, pažvelkime į pagrindines Odoo restoranų valdymo sprendimų funkcijas ir galimybes.


Procesų efektyvumas


Procesų arba operacinis efektyvumas yra susijęs su sklandžiu verslo valdymu įvairiose jo srityse. Štai svarbiausi įrankiai restorano / kavinės procesų efektyvumui užtikrinti:


Meniu ir užsakymų valdymas


Odoo ERP sistema išsiskiria realaus laiko meniu valdymo galimybėmis, leidžiančiomis atlikti atnaujinimus ir pakeitimus akimirksniu. Ši funkcija yra nepakeičiama kasdieniniams specialiems arba pietų meniu pasiūlymams, kuriuos galima greitai pakeisti arba pašalinti iš prekybos, pasibaigus reikalingiems produktams. Tokiu būdu užtikrinsite, kad Jūsų meniu yra visada tikslus ir išvengsite klientų nusivylimo. Užsakymų valdymo aspektas užtikrina greitą ir efektyvų individualių užsakymų perdavimą virtuvei arba barui, kas taip pat yra būtina mažinant paruošimo laiką ir gerinant aptarnavimo kokybę.


Sąskaitų ir kvitų išrašymas

Greitai besikeičiančioje maitinimo įstaigų aplinkoje, Odoo sąskaitų išrašymo ir kvitų generavimo galimybės išsiskiria savo efektyvumu. Ši POS sistema palaiko įvairius mokėjimo būdus, įskaitant bekontaktį ir mobilųjį mokėjimą, taip prisitaikant prie šiuolaikinių klientų pageidavimų ir tendencijų. Restorano lankstumas apmokėjimuose ne tik pagreitina sandorio procesą, bet ir didina klientų pasitenkinimą.


Salės ir staliukų valdymas


Odoo siūlo šiuolaikišką kasos aparato sistemą restoranams, ypač salės ir sėdimų vietų išdėstymo valdymui. Lengvai suprantama, vizuali restorano staliukų išdėstymo diagrama ekrane yra valdoma interaktyviai - joje galima greitai pamatyti laisvų staliukų skaičių, rezervacijų sąrašą, įvesti naujus užsakymus bei specialius prašymus arba pastabas. Tai yra nepakeičiamas įrankis efektyviam restorano valdymui, kuris leidžia maksimaliai išnaudoti jo erdvę ir sumažinti klientų laukimo laiką, ypač piko valandomis. 


Virtuvės sistemos integracija


Ši integracija revoliucionizuoja virtuvės veiklą, teikdama užsakymus realiuoju laiku, mažindama klaidų tikimybę ir užtikrindama sklandų procesą: nuo užsakymo pateikimo iki maisto paruošimo ir pristatymo. Virtuvės ekranų funkcija yra ypač svarbi teikiant didelius užsakymus ar esant specialiems mitybos pageidavimams (pvz: alergijoms), užtikrinant, kad kiekviena detalė būtų tiksliai perduota virtuvės personalui.


Inventoriaus ir tiekimo grandinės valdymas


Odoo inventoriaus valdymo sprendimai suteikia realaus laiko matomumą į atsargų lygius, leidžiant restoranams arba barams visada palaikyti optimalų inventoriaus lygį. Tai padeda geriau prognozuoti tam tikrų produktų paklausą, išvengti per didelio atsargų kiekio ar jų trūkumo bei efektyviai valdyti tiekimo grandinę. Pavyzdžiui, baro kasos aparato sistema automatiškai apskaičiuoja tam tikrų gėrimų ir ingredientų sąnaudas visuose pateiktuose užsakymuose. Kai šie ingredientai pasieks pernelyg mažas atsargas (pagal Jūsų nustatytas taisykles), ji Jums automatiškai apie tai praneš. Ši integracija taip pat yra itin naudinga dirbant su greitai gendančiais maisto produktais, padėdama užtikrinti, kad šie visada būtų švieži.


Klientų patirties gerinimas


Klientų patirtis apima viską, kas įvyksta nuo akimirkos, kai žmogus įeina į Jūsų restoraną, iki momento, kai jis /ji atsisveikina. Taigi, nesvarbu, koks skanus buvo Jūsų maistas… Jei įsivėlė neteisingas užsakymas arba klientas sąskaitos laukė per ilgai – Jūs rizikuojate gauti prastą atsiliepimą. Tad, toliau pateikti įrankiai yra orientuoti į Jūsų klientų patirties gerinimą:


Suderinamumas su mobiliaisiais įrenginiais


Odoo POS sistema yra suderinama su įvairiais mobiliaisiais įrenginiais ir planšetėmis, reiškiant, kad Jūsų personalas nėra apribotas vienu ekranu prie baro. Tai taip pat reiškia, kad padavėjai gali pateikti užsakymus ir atlikti mokėjimus tiesiai prie staliuko. Ši funkcija ne tik pagreitina aptarnavimą, bet ir mažina bet kokias klaidas ar nesusipratimus, kadangi užsakymai yra vedami tiesiai į sistemą, kol bendraujama su klientu.


Sąskaitų padalijimas ir pinigų grąžinimas


Galbūt nustebsite, tačiau ne visi restoranai ir kavinės turi reikiamus įrankius, kurie leistų padalinti staliuko sąskaitą. Odoo kasos valdymo aparatas leidžia tai padaryti itin greitai ir paprastai, tad prisitaiko prie skirtingų klientų poreikių. Taip pat, pinigų grąžinimo procesas yra supaprastintas su Odoo POS. Ši funkcija yra itin svarbi valdant klientų nepasitenkinimą arba atšauktus užsakymus - ji siūlo greitai veikiantį ir nesudėtingą sprendimą, kurio pasekoje Jūsų restoranas gali išvengti blogų atsiliepimų. 


Užsakymai internetu ir maisto pristatymas į namus


Maisto užsakymas į namus šiandien yra populiaresnis nei bet kada. Itin lanksti verslo valdymo sistema Odoo siūlo integracijas su įvairiomis trečiųjų-šalių platformomis, įskaitant internetinių maisto užsakymų platformas. Taip pat, restoranas gali nesunkiai susikurti ir savo internetinę svetainę, kurioje klientai galės teikti maisto užsakymus į namus. Ši galimybė leidžia maitinimo įstaigoms plėsti savo klientų ratą ir, tuo pačiu, didinti pelną.


Rinkodaros veiklos


Restoranų ir barų pramonė yra itin konkurencinga, tad, norint išsiskirti, Jums reikia įdėti papildomų pastangų. Integruotos rinkodaros funkcijos Odoo ERP sistemoje padės tai padaryti daug efektyviau. 


CRM integracija


Odoo POS ir CRM integracija leidžia užtikrinti individualizuotą klientų patirtį. Ši sistema leis lengvai stebėti kiekvieno kliento pageidavimus ar pastabas, jų buvusias ir būsimas rezervacijas, užsakymų istoriją, ankstesnius atsiliepimus bei svarbias datas (t.y. gimtadieniai, metinės..). Pasinaudodami šia informacija, galite pritaikyti savo rinkodaros kampanijas, teikti specialius el. pašto pasiūlymus arba tiesiog savo atidumu klientui sukurti įsimintiną patirtį Jūsų restorane. 


Kainodaros ir akcijų valdymas


Galimybė lengvai valdyti kainas yra svarbi įvairioms marketingo kampanijoms restoranuose ir baruose. Pavyzdžiui, tam tikru laiku pritaikomos akcijos, tokios kaip pietų meto pasiūlymai arba laimingosios valandos pigesniems kokteiliams. Toks kainų ir akcijų lankstumas pritraukia daugiau klientų mažiau užimtu laiku bei didina pajamas piko valandomis.


Lojalumo programų įrankiai


Lojalumo programos yra puikus rinkodaros įrankis, kuris skatina klientus nuolat sugrįžti į Jūsų barą, restoraną ar kavinę. Šios programos gali būti pritaikytos pagal individualų klientų elgesį, apdovanojant dažnus apsilankymus, didelius išlaidavimus arba jų rekomendacijas kitiems žmonėms. Taip pat dažnai naudojamos ir taškų rinkimo programos (pavyzdžiui, surinkus tam tikrą skaičių taškų, klientas gauna nemokamą gėrimą ar desertą).


Žmogiškųjų išteklių valdymas


Žemiau išvardintos priemonės yra skirtos kuo efektyvesniam HR (personalo) valdymui maitinimo įstaigose.


Darbuotojų ir pamainų valdymas


Odoo ERP sistema supaprastina žmogiškųjų išteklių valdymą, leisdama lengvai peržiūrėti ir priskirti darbuotojų pamainas bei pareigas. Ši priemonė užtikrina, kad bet kuriuo metu restorane būtų tinkamas darbuotojų skaičius, taip gerindama aptarnavimo efektyvumą ir klientų / darbuotojų pasitenkinimą. Komandos nariai gali patys sistemoje mainytis darbo valandomis su kolegomis arba paprašyti papildomų pamainų. Be to, galite nesunkiai stebėti ir darbuotojų našumą, kuris gali būti naudojamas tolesniam jų mokymui ar bonusų išdavimui.


Odoo apskaitos ir darbo užmokesčio integracija


Odoo taip pat siūlo integruotą restorano apskaitos programinę įrangą, kuri supaprastins bei centralizuos Jūsų finansų ir DU (darbo užmokesčio) valdymą. Pavyzdžiui, sistema automatiškai gali apskaičiuoti kiekvieno darbuotojo atlyginimą pagal išdirbtas valandas bei jiems priklausantį ligų / atostoginių dienų atlyginimą. Visa ši informacija yra pilnai susijusi su Jūsų restorano apskaitos programine įranga, kuri gali būti atlikti automatinius  apmokėjimus, pagal Jūsų pasirinktas datas ir kitas taisykles.


Restoranų tinklų valdymas


Jeigu turite ne vieną, o visą tinklą restoranų / barų, Jums bus be galo svarbus sklandus jų suvaldymas. Odoo verslo valdymo sistema gali integruoti neribotą skaičių vietų į vieną, centralizuota sistema, leisdama peržiūrėti ir valdyti jas vienoje platformoje. Ši funkcija užtikrina nuoseklumą visame restoranų tinkle: pasikeitus meniu pasiūlymams, atsinaujinus darbo laikui ir panašiai. Toks nuoseklumas yra itin svarbus klientų pasitenkinimui - jie lankysis Jūsų restoranuose, nepaisant jų vietos, jei tiksliai žinos, ko gali iš jų tikėtis. 


Galutinis žodis...


Restorano valdymas gali tapti kaip niekad paprastas su moderniais Odoo kasos aparato sprendimais (Odoo POS sistema) bei kitais verslo valdymo įrankiais. Kiekviena iš šių priemonių aprūpins Jūsų verslą viskuo, ko gali prireikti siekiant optimaliausio procesų veikimo bei aukščiausios kokybės klientų patirties. 


O jeigu aukščiau išvardintame funkcijų sąraše ko nors trūksta, nesijaudinkite! Odoo verslo valdymo sistema yra itin lanksti, o mūsų patyrusi programuotojų komanda gali pritaikyti šias POS funkcijas pagal Jūsų specifinius poreikius ir reikalavimus. 

Susisiekite su mumis ir aptarkime, kaip mūsų Odoo diegimo paslaugos padės Jūsų restoranui klestėti!


Planuokime susitikimą


Share this post