Rinkodaros automatizavimas su Odoo: Top patarimai sėkmingoms kampanijoms

Rinkodara yra neabejotinai svarbi kiekvienos įmonės dalis, atsakinga už naujų klientų pritraukimą, pardavimų augimą ir esamų klientų išlaikymą. Tačiau, ji taip pat reikalauja nemažai laiko, ypač vystant kūrybines kampanijas socialinei medijai ar el. paštui. 


Būtent todėl, Odoo verslo valdymo sistemos rinkodaros automatizavimo įrankiai yra itin naudingi. Jie perima didelė dalį pasikartojančių marketingo veiklų, leisdami Jūsų darbuotojams sutelkti visas pastangas į labiau strategines ir kūrybines veiklas. Šis straipsnis peržvelgs pagrindines šio modulio funkcijas bei duos patarimų, kaip jas maksimaliai išnaudoti. 


Odoo rinkodaros automatizavimo modulis


Verslo valdymo sistema Odoo turi dedikuotą rinkodaros automatizavimo modulį, kuris siūlo įvairius įrankius efektyvių marketingo kampanijų kūrimui. Jis taip pat yra integruotas su kitomis verslo sritimis, tokiomis kaip POS marketingas, el. pardavimai ir t.t., taip optimizuodamas pačius įvairiausius rinkodaros susidūrimus su klientais. 


Marketingo automatizavimo modulis iš esmės yra pagrįstas darbo procesų eigos (angl. workflows) principu, su Jūsų nustatytomis veiklomis, tokiomis kaip el. laiškai, SMS žinutės arba serverio veiksmo atlikimas. Šios veiklos yra vykdomos pagal Jūsų konkrečias nuostatas “trigerius” (angl. triggers) arba laiko grafikus. Nors šio modulio veikimas yra paprastas ir intuityvus, jo galimybės yra itin galingos. 


Vienas iš pavyzdžių, kaip šis modulis gali būti naudojamas, yra įmonei pristatant naują produktą ar paslaugą. Norėdama informuoti savo klientus apie tai, įmonė gali sukurti el. laišką, kuris būtų automatiškai išsiųstas kiekvienam potencialiam klientui, pridėtam prie šios kampanijos sąrašo. Priklausomai nuo to, kaip elgiasi šio laiško gavėjas, sektų kiti, automatizuoti žingsniai. Pavyzdžiui, jei žmogus paspaudė ant produkto, bet jo neįsigijo, po kelių dienų galėtų būti išsiųsta SMS žinute su priminimu. Arba, jei pirkėjas patalpino produktą į savo krepšelį, bet neužbaigė jo pirkimo, sistema galėtų automatiškai informuoti pardavimų komandą apie suinteresuotą klientą, kad šie susisiektų su juo asmeniškai. 




Tad, yra galybė įvairių būdų, kaip galite pritaikyti šiuos procesus prie savo individualių poreikių ir kampanijų. Galimybės yra itin plačios, o, geriausia dalis yra tai, kad kai automatizuota rinkorados kampanija yra jau sukurta ir veikianti, Jums nebereikia nieko daryti. 


Integracija su kitais Odoo moduliais


Pilnai integruota Odoo ERP sistema užtikrina, kad visi verslo procesai būtų susiję vienas su kitu, įskaitant rinkodarą. Tai yra naudinga ne tik dėl didesnio procesų efektyvumo ir geresnio duomenų valdymo, bet ir dėl papildomų galimybių kuriant veiksmingas marketingo kampanijas. Pažvelkime į pagrindines integracijas ir kaip Jūs galite jas išnaudoti, kad dar labiau pagerintumėte savo kampanijų efektyvumą. 


  • Odoo pardavimų valdymas (CRM): Rinkodaros automatizavimo ir pardavimų valdymo moduliai yra pilnai susieti Odoo sistemoje ir leidžia šiems verslo skyriams bendradarbiauti be jokių trikdžių. Pavyzdžiui, detali informacija apie klientus, esanti CRM sistemoje, tokia kaip ankstesni pirkimai, vartotojo elgsena ar komunikacijos istorija, gali būti naudojama personalizuotų kampanijų kūrimui. Iš kitos pusės, jei suinteresuotas klientas nusprendžia atrašyti į Jūsų rinkodaros laišką su klausimu, ši užklausa gali automatiškai atsirasti CRM skydelyje, kur pardavimų komanda perimtų komunikaciją su klientu. 
  • Odoo el. prekybos modulis: Naudojantis svetainės integracija, įmonės gali lengvai sekti lankytojų veiksmus el. parduotuvėje, įskaitant puslapio peržiūras, paspaudimus, formų pateikimus ir paliktus pirkinių krepšelius. Šie duomenys gali būti naudojami automatizuotoms marketingo kampanijoms, užtikrinant, kad komunikacija būtų siunčiama susidomėjusiems klientams, tam tinkamu laiku. 
  • Renginių valdymas: Yra ne vienas procesas, kuris gali būti automatizuotas organizuojant įmonės renginius. Pavyzdžiui, kvietimai į renginį, registracijos laiškai, bilietai, priminimai, renginio informacija bei tolesnė komunikacija su dalyviais - visa tai gali būti visiškai automatizuota Odoo sistemoje. Be to, renginio metu įgyti nauji kontaktai gali būti automatiškai pridėti prie esamų marketingo kampanijų. 
  • Odoo apskaita: Galiausiai, rinkodaros integravimas su finansais ir apskaita gali būti naudingas siunčiant esamiems klientams priminimus apie vėluojančius apmokėjimus ar bet kokią kitą informaciją, susijusią su jų pirkiniu. Tai reiškia, kad Jūsų finansų komanda gali “trigerinti” susijusius automatinius el. pašto ar SMS pranešimus klientams, be marketingo ar pardavimų komandos įsikišimo, taip taupant jų laiką. 


Kiti patarimai sėkmingoms kampanijoms su Odoo rinkodaros automatizavimo moduliu


Kaip ir minėjome, yra daugybė būdų, kaip galite naudotis Odoo rinkodaros automatizavimo moduliu. Tačiau, geriausiems Jūsų marketingo kampanijų rezultatams užtikrinti, turime keletą patarimų.


Klientų segmentavimas

Viena iš svarbiausių veiksmingų marketingo kampanijų dalių yra išsamus savo auditorijos supratimas bei jos segmentavimas pagal unikalius klientų poreikius ir savybes. Net jeigu kalba eina apie tą patį produktą ar paslaugą, komunikacija su skirtingais klientais gali nemažai skirtis. Pritaikykite savo kampanijas skirtingiems savo auditorijos tipams pagal tokius veiksnius kaip jų demografija, pirkimo istorija, elgsena ir kt., taip padidindami kampanijų efektyvumą bei klientų susidomėjimą Jūsų produktais. 


Įtraukiantis turinys


Kaip ir bet kurioje kitoje el. pašto rinkodaros kampanijoje, svarbu pirmenybę teikti turinio kokybei, o ne kiekybei. Odoo rinkodaros automatizavimo modulis turi intuityvius “tempimo ir numetimo” (angl. drag-and-drop) stiliaus įrankius, kurie leis lengvai sukurti akį traukiantį el. laiško dizainą. Jums tereikės sukurti gerai apgalvotą tekstą, kuris ne tik būtų aktualus gavėjui, bet ir paskatintų imtis veiksmų (t.y. paspausti ant Jūsų svetainės ir įsigyti Jūsų prekes ar paslaugas). 


Perzonalizavimas


Nors Jūsų el. laiškai ar SMS žinutės bus pilnai automatizuotos, tai nereiškia, kad negalite jų perzonalizuoti, arba suasmeninti, klientams. Pavyzdžiui, galite automatiškai įtraukti kliento vardą arba kitą informaciją apie jų praeities pirkinius - šie duomenys turėtų būti lengvai pasiekiami ir susieti su Jūsų CRM moduliu arba klientų kontaktine informacija. Kampanijų personalizavimas - tai puikus būdas įtraukti skaitytoją ir su jais sukurti asmeniškesnį ryšį. 


Kampanijų testavimas ir optimizavimas


Geriausias būdas ištobulinti marketingo kampaniją, žinoma, yra ją testuojant. Odoo rinkodaros automatizavimo modulis siūlo galybę vertingų įžvalgų apie Jūsų kampanijas bei įvairias testavimo galimybes. Prieš startuojant kampaniją, ją pirma galite išbandyti išsiųsdami sau ar savo kolegai. Jei turite porą kampanijos versijų ir negalite tarp jų apsispręsti, naudokitės A/B testavimo funkcija, kuri išsiunčia abi versijas ir parenka tą, kuri statistiškai veikia geriau. Galiausiai, kai Jūsų kampanija jau paleista, ją galite analizuoti naudodamiesi įvairiais duomenimis, tokiais kaip paspaudimų ar atidarymo rodikliai, rinkodaros laiškų atsisakymų skaičius ir panašiai. 


Pasirengę automatizuoti rinkodarą su Odoo verslo valdymo sistema?


Žinote, kad pilnai integruoti marketingo ir kiti verslo valdymo įrankiai sutaupytų Jūsų įmonei daug laiko ir resursų? Tuomet, maloniai kviečiame registruotis konsultacijai su vienu iš Via laurea Odoo žinovų ir aptarti geriausius sprendimus Jūsų individualiems poreikiams!


REGISTRUOTIS SUSITIKIMUI


Share this post