5 Sėkmingos įmonės naudojančios Odoo verslo valdymo sistemą

Mes dažnai kalbame apie Odoo verslo valdymo sistemos (VVS) privalumus ir kodėl ji gali būti tai, ko reikia Jūsų įmonei. Mes taip pat džiaugiamės Odoo lankstumu ir pritaikomumu bei manome, kad ją galima naudoti pačiose įvairiausiose pramonės šakose, įvairių dydžių įmonėms. Tačiau, geriausias būdas kažka įrodyti yra pademonstruojant, kaip tai veikia praktikoje. Tad, šiandien taip ir padarysime - apžvelgsime penkias pasaulinio lygio įmonės, kurios sėkmingai naudoja Odoo ERP sistemą savo globalių veiklų plėtojimui. 


Toyota


Toyota yra vienas žinomiausių automobilių gamintojų visame pasaulyje, o jos vardas dažnai asocijuojamas su aukšta kokybe. Ši įmonė pasirinko Odoo VVS, kad ji padėti suvaldyti jos globalią veiklą dešimtyje skirtingų lokacijų. Pirma, Toyota įsidiegė Odoo pardavimų ir inventoriaus modulius užsakymų valdymui ir apdorojimui, tačiau vėliau integravo ir Odoo gamybos, pirkimų ir apskaitos sprendimus. 


Vos po 6 mėnesių integracijos, Toyota jau pilnai naudojo Odoo šiems procesams valdyti bei iš karto pradėjo matyti jos naudą savo vartotojams, duomenų valdymo privalumus ir galimus sąnaudų sutaupymus. Dėl tokių teigiamų rezultatų, Toyota nusprendė ateityje visiškai pakeisti visas esamas sistemas Odoo verslo valdymo sprendimais.


Grameen Danone Foods


Įkurta 2006 metais Bangladeše, Grameen Danone Foods yra tarptautinė maisto ir gėrimų korporacija, pagrinde telkianti dėmesį į vaikų mitybą su savo jogurtų gaminiais, turinčiais aukštą maistinių medžiagų ir vitaminų konsentraciją. Kai įmonė pradėjo sparčiai augti, ji susidūrė su įvairiomis problemomis, ypač finansų ir tiekimo grandinės valdyme


Danone nusprendė įsidiegti Odoo verslo valdymo sistemą dėl jos išsamių inventorizacijos, gamybos, apskaitos, pardavimų ir sąskaitų faktūravimo modulių. Ši programinė įranga žymiai palengvino jų jogurto gamybos procesų valdymą, leisdama jiems efektyviau tvarkyti duomenis ir automatizuoti įvairius procesus. Grameen Danone gamybos procesai buvo automatizuoti beveik 50%, o įmonė užfiksavo net 45% augimą 2021 metais, po pilno Odoo sistemos integravimo.


WWF (World Wide Fund)


Nors ir ne pelno siekianti įmonė, WWF organizacija rado daug naudos Odoo ERP sistemoje, ypač projektų valdymui ir lėšų rinkimui. Ši sistema buvo pirmiausia įdiegta WWF Eco-makala programai, skirtai medžių gelbėjimui Demokratinės Kongo Respublikos Nacionaliniame parke. 


Organizacijai reikėjo profesionalios, puikiai veikiančios, bet lengvai naudojamos IT infrastruktūros, kuri padėtų palaikyti jų plantacijų augimą ir skatintų vystymąsi. Tačiau, jie taip pat ieškojo gero kainos ir kokybės santykio bei greito projekto įgyvendinimo, su galimybe ateityje integruoti dar daugiau funkcijų. Standartinė Odoo sistema jiems pasiūlė būtent tokį sprendimą, su pažangiais projektų valdymo, apskaitos, biudžeto kontrolės ir ataskaitų įrankiais, bei plėtros galimybėmis ateityje. 


Sodexo


Sodexo, lyderis korporatyvinių maisto paslaugų srityje, yra labiausiai žinomas dėl savo maisto čekių ir pietų paslaugų įmonėms. Pagrindinis jų tikslas buvo rasti centralizuotą sistemą, kuri padėtų suvaldyti jų maisto automatus, įskaitant karštus ir šaltus gėrimus bei užkandžius. Prieš Odoo, Sodexo naudojo daugiau nei 14 skirtingų programinių įrangų ir duombazių savo operacijoms valdyti, kas lėmė daug kasdienių iššūkių operacinio ir duomenų valdymo srityse. 


Mažiau nei per metus, įmonė pilnai įsidiegė ir pradėjo naudotis standartiniais Odoo apskaitos, sąskaitų faktūravimo, atsargų ir pirkimo moduliais. Taip pat, jiems buvo išvystyti pritaikyti maisto automatų valdymo ir kontaktų valdymo sprendimai. Anot Sodexo generalinio direktoriaus, Marc Peeters, Odoo dėka, įmonė atgavo maždaug 10% pajamų, kurias ji prarado naudodamasi senomis sistemomis.


Qatar Investment Authority


Įkurta 2005 metais, Qatar Investment Authority (Kataro Investicijų Autoritetas) buvo įsteigtas kaip valstybinė įmonė, tačiau šiandien jis pripažįstamas kaip suvereninis turto fondas, dirbantis su vietinėmis ir užsienio investicijomis. Didžiausias šios įmonės iššūkis buvo svarbių, konfidencialių klientų duomenų saugus valdymas. 


Odoo verslo valdymo sistema leido centralizuoti visus jų duomenų rinkimo ir saugojimo procesus, ne tik didinant jų pardavimų valdymo ir svarbių sprendimų priėmimo efektyvumą, bet ir išlaikant griežtus duomenų privatumo ir saugumo protokolus. Be to, įmonė taip pat rado didelių privalumų Odoo duomenų analizės ir ataskaitų įrankiuose. 


Kodėl didelės organizacijos renkasi Odoo verslo valdymo sistemą?


Kaip matome iš aukščiau paminėtų, gerai žinomų organizacijų pavyzdžių, yra keletas pagrindinių priežasčių, kodėl didelės įmonės yra linkusios rinktis Odoo verslo valdymo sistemą ne ką rečiau nei mažesni verslai. Štai jų apibendrinimas:


  • Lankstumas ir augimo galimybės: Odoo programinės įrangos modulinė architektūra leidžia įmonėms pradėti nuo to, ko joms reikia, ir pridėti daugiau funkcionalumo augant. Toks sistemos lankstumas ją daro itin efektyviu sprendimu, tiek kainos, tiek augimo atžvilgiu, kadangi ji lengvai prisitaiko prie įmonės nuolat besikeičiančių poreikių.


  • Analitika ir Ataskaitos: Odoo stiprūs analitiniai ir ataskaitų įrankiai suteikia reikalingus įžvalgų šaltinius, skatinančius duomenimis grindžiamą sprendimų priėmimą įvairiose įmonės srityse. Taip pat jos centralizuota prigimtis leidžia saugiai rinkti ir tvarkyti jautrius verslo duomenis.


  • Intuityvi sąsaja: Odoo verslo valdymo sistema yra aukštai vertinama dėl savo draugiškumo vartotojui. Ji įmonėms sumažina laiką ir išteklius, kurie būtų skirti sistemos apmokymams, kas yra itin svarbu didelėse, pasaulinėse organizacijose.


  • Hosting’o tipai: Odoo siūlo tris skirtingus diegimo būdus (debesyje, vietinę arba hibridinę, kuri apima abiejų tipų geriausias funkcijas), taip siūlydama pasirinkimą pačių įvairiausių įmonių poreikiams ir reikalavimams. 


  • Kainos Efektyvumas: Nors ji siūlo itin galingas galimybes, Odoo ERP sistema yra pigesnė nei dauguma jos konkurenčių rinkoje. Ši programinė įranga veikia pagal mėnesinės prenumeratos modelį - viena kaina ir maksimalus skaidrumas.

Išvada


Odoo verslo valdymo sistema nėra vien tik įrankis; tai yra universalus sprendimas, prisitaikantis prie įvairių pramonės šakų poreikių. Nuo automobilių gamintojų, pavyzdžiui, „Toyota“, iki labdaringų aplinkosaugos organizacijų, tokių kaip WWF — Odoo verslo valdymo programinė įranga įrodo savo vertę plačiame spektre. Jos modulinė struktūra, plėtros galimybės ir vartotojui draugiška sąsaja ją padaro itin patraukliu pasirinkimu tiek mažoms įmonėms, tiek didelėms korporacijoms. Tai yra būtent tie bruožai, kurie reikalingi verslui norint optimaliai valdyti procesus ir pasiekti maksimalų efektyvumą pasaulinėse rinkose.


Prisijunk prie Pasaulio Sėkmingiausių Įmonių su Odoo Verslo Valdymo Sistema

Kaip oficialūs Odoo diegėjai Lietuvoje, mes rasime geriausius verslo valdymo sprendimus Jums. 


Share this post